StoryEditor

Spoločnosť 7 Plus bude mať novú generálnu riaditeľku. Mirjanu Hronovú Sikimič

27.02.2012, 23:00

Vydavateľstvo našlo nového šéfa vo vlastných radoch. Hronová Sikimič posledných sedem rokov riadila v Spoločnosti 7 Plus obchodné oddelenie.

Spoločnosť 7 Plus po ukončení spolupráce s Michalom Klímom našla nového generálneho riaditeľa. Na tento post od 1. marca nastúpi doterajšia obchodná riaditeľka Mirjana Hronová Sikimič.

„Ako priroritu vidím zabezpečenie ekonomických výsledkov, ale hlavne produkt – či už printový alebo webový,“ povedala pre Stratégie.sk. V novej funkcii sa chce sústrediť okrem printu aj na oblasť digitálnych médií – v spolupráci s Mariánom Pavelom, ktorý do Spoločnosti 7 Plus nastúpil v januári. „Máme na to obsah, tu vidím pre vydavateľstvo veľkú príležitosť,“ dodala na margo digitálu. Personálne zmeny bezprostredne po svojom nástupe nechystá: „V tejto fáze určite nie. Všetko ukáže čas.“

Na post generálnej riaditeľky nastupuje Hronová Sikimič podľa vlastných slov v stave, keď je Spoločnosť 7 Plus v dobrej kondícii: „Určite sme zdravé vydavateľstvo. Výsledky sú dobré, adekvátne k situácii na trhu,“ povedala. Spoločnosti 7 Plus patrí pozícia trhovej dvojky medzi vydavateľskými domami na Slovensku, hneď za Ringier Axel Springer.

K stratégii spúšťania nových titulov sa nevyjadrila. „Chcem stavať na tom, čo je veľmi dobre vybudované, udržať to a rozvíjať.“

Predošlý generálny riaditeľ Michal Klíma skončil v tejto funkcii v januári, po vzájomnej dohode s konateľmi. Podľa spolumajiteľa vydavateľstva Jozefa Dukesa sa jeho nástupca hľadal výhradne v interných radoch.

Po nástupe Hronovej Sikimič sa kompetencie generálnej riaditeľky nezmenia – podľa Dukesa ostanú rovnaké ako pri Klímovi. Spolu so Štefanom Šimákom pokračujú tak ako doteraz: „Pokračujeme ako konatelia, nebudeme robiť exekutívu,“ uviedol Dukes pre Stratégie.

Mirjana Hronová Sikimič pracuje v Spoločnosti 7 Plus od roku 2005, kedy nastúpila na post obchodnej riaditeľky. Zastávala ho až doteraz. Novou obchodnou riaditeľkou bude od marca Marína Fintorová. Doposiaľ sa venoval konzultingu v oblasti médií a marketingu, bola Account Directorkou v spoločnosti Branding, šéfkou obchodu v Rádiu Expres a v rokoch 2003 až 2005 šékou Sales a Marketingu v spoločnosti 1.2 media, ktorá predávala reklamu v STV.

 

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
24. apríl 2024 20:07