Mammon
StoryEditor

Svet sa zaujíma o nový seriál Mammon (video)

01.10.2014, 08:30
Severská seriálová tvorba je v kurze, píšu o nej aj americké brandžové médiá.

Nový nórsky seriál Mammon zaznamenáva zaujímave predaje vo svete. Všimol si to americký brandžový magazín The Hollywood Reporter.

THR uvádza, že seriál kúpila nemecká televízia ARD a práva na home entertainment získala zase Polyband. Seriál sa okrem toho predal do Veľkej Británie, Austrálie, na Nový Zéland či do Austrálie a distribútor rokuje aj francúzskym pay-TV vysielateľom. Predtým ho podľa distribútora kúpil aj Izrael, Litva a Rumunsko. Ďalšie dealy môžu byť zverejnené na veľtrhu MIPCOM, ktorý sa koná v októbri v Cannes.

Pre americkú brandžu je Mammon zaujímavý preto, že 20th Century Fox Television si ešte minulý rok zabezpečila práva natočiť adaptáciu s americkým štábom a hercami.

Seriál distribuuje spoločnosť Beta Film (v našom regióne Telefilm/Eurokim) a vzniká pre nórsku verejnoprávnu televíziu NRK. Zatiaľ bola odvysielaná jedna 6-dielna séria, no príde aj druhá.

Mammon je ďalším titulom na úspešnej severskej vlne. Je to politický triler o novinárovi, čo odhalí veľkú spreneveru peňazí siahajúcu až k najvyšším predstaviteľom krajiny a dostane sa do siete lží a zrady. Autormi seriálu sú Vegard a Gjermund Eriksenovci. Viac na webe distribútora.

Plagát distribútora:

Promovideo:

 

http://youtu.be/mkKkXHWgq-M

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 07:57