Une chance de trop
StoryEditor

Svetové TV inšpirácie: Nový seriál chce byť silný ako Perníkový tatko a Homeland

25.03.2015, 10:00
Francúzsko? Krajina seriálu, ktorý má vysoké ambície. Stratégie sa pozreli na to, aké námety a seriály fungujú vo svete.

Francúzsko je konzervatívny trh. Ak sa pozrieme na rebríček najsledovanejších programov, je na prvých priečkach krimi vysielané už niekoľko rokov. Minulý rok vyhrala finišujúca Julie Lescaut, Zverokruh (Zodiaque), Žena zákona (Une femme d'honneur) – všetko tituly známe aj slovenskému divákovi. Najdôležitejší francúzsky distribútor TF1 International má v katalógu z „novších“ seriálov Profil zločinu (Profilage), aj ten je päť rokov starý. Pre náš trh ho do pay-TV kúpila AXN.

Ale predsa sa aj vo Francúzsku dá nájsť niečo nové, neopozerané. TF1 International už na jeseň na televíznom veľtrhu v Cannes začala ponúkať titul – Une chance de trop (No Second Chance). Vtedy ešte nemala nič konkrétne v rukách: k dispozícii pre svetových vysielateľov bude v máji alebo júni.

O čo ide? Une chance de trop vzniká podľa knižného bestselleru Harlana Cobena, z ktorého sa podľa distribútora celosvetovo predalo 6 miliónov výtlačkov. Francúzska televízia spracovala príbeh ako 6-dielnu sériu s prvakmi akcie, thrilleru aj krimi.

„Ako ďaleko by ste zašli pri ochrane vášho dieťaťa? Alice nemá na výber, bude musieť ísť tak ďaleko, ako to len pôjde. Pomaly sa bude potápať do vlastného súkromného pekla a na povrch vyplávajú tajomstvá z minulosti,“ opisuje seriál TF1.

Výsledky sledovanosti zatiaľ nie sú k dispozícii, no tvorcovia majú vysoké ambície. „Verím, že Une chance de trop bude ďalšia silná značka ako Nezvestní, Perníkový tatko alebo Homeland – Zradca,“ nechal sa počuť Coben v rozhovore pre TF1.

 

Une chance de trop (No Second Chance)

Krajina pôvodu: Francúzsko

Domáca stanica: TF1

Premiéra: 2015

Počet sérií: 1 (6 epizód)

Žáner: akčný, thriller, krimi-policajný

Obsah: Dr. Alice Lambert sa zobudí skoro ráno, aby sa postarala o šesťmesačnú dcérku. Zrazu stoja oproti nej dvaja ozbrojení muži. Všetko stemnie. Keď sa o týždeň preberie z kómy, začne sa nočná mora – jej muža totiž zabili a dieťa uniesli. Polícia ju podozrieva, v pätách má zabijakov, ale ona sa nevzdáva. Cíti, že dcérka je nažive. (zdroj: distribútor)

Hrajú: Alexandra Lamy, Pascal Elbe, Lionel Abelanski, Lionnel Astier, Hippolyte Girardot

Producent: Sydney Gallonde

Medzinárodný distribútor: TF1 International

 

Viac o seriáloch nájdete v Stratégiách 3/2015, ktoré sú práve v predaji. Prinášajú aj rozhovor s tvorkyňou úspešných slovenských seriálov Danicou Halákovou.

 

 

Čo funguje online a offline? Aká je budúcnosť televízie? Ako si získať zákazníka? Aj o tom budú hovoriť najdôležitejší ľudia v mediálnej a marketingovej brandži na konferencii Living on the Edge vo štvrtok 26. marca. Príďte na Living on the Edge aj vy. Kompletný program a prihlášku nájdete na hnonline.sk.

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
08. máj 2024 23:13