Karadayi
StoryEditor

Svetové TV inšpirácie: Turecko má ďalší seriál so známymi tvárami

23.03.2015, 07:00
Stratégie sa pozreli na to, aké námety a seriály fungujú vo svete. Náš tip z Turecka je Karadayi.

Turecká seriálová vlna trvá už niekoľko sezón a distribútori stále nachádzajú produkty, ktoré by radi predali aj na Slovensko. Jedným z nich je Karadayi.

Pre slovenský trh môže byť Karadayi zaujímavý najmä obsadením: hrá v ňom napríklad Kenan Imirzalioglu, známy zo seriálu Ezel, alebo Bergüzar Korel, ktorú na medzinárodných trhoch preslávila Tisíc a jedna noc. Karadayi prináša klasické prvky, ktoré v tureckých produkciách fungujú – distribútor sľubuje príbeh cti, pomsty a lásky s prekážkami.

V Turecku mal Karadayi dobrú sledovanosť. Celosvetové distribučné práva vlastní spoločnosť Eccho Rights, ktorá už na náš trh predala Ezel. S Karadayiom sa dostávala na mimo Turecka postupne, najskôr v roku 2013 na Blízky východ a do juhovýchodnej Európy. Minulý rok sa seriálu chytila aj chorvátska Nova TV, patriaca do skupiny CME.

 

Karadayi Promo 130131 from Sparks Network on Vimeo.

Karadayi

Krajina pôvodu: Turecko

Domáca stanica: ATV

Premiéra: pondelok 8. októbra 2012

Počet sérií: 3 (194 hodinových epizód)

Žáner: dráma, romantický

Obsah: Mahir vyrastal v šťastnej rodine. Jeho otec Nazif bol dobrý človek so silným morálnym kódexom, rešpektovaný všetkými zo svojho okolia s výnimkou nečestných a zločinných ľudí. V deň Mahirovej svadby však Nazifa odsúdia na trest smrti za zločin, ktorý nespáchal. Mahir sa stane hlavou rodiny a zaprisahá sa nájsť pravého vraha. Cesta za spravodlivosťou však bude dlhá a postaví sa jej do cesty aj láska k sudkyni, ktorá drží v rukách otcov osud. (zdroj: distribútor)

Hrajú: Kenan Imirzalioglu, Berguzar Korel, Cetin Tekindor, Cem Karci, Eylam Canpolat, Kerem Catay, Melike Yalova, Sema Ergenekon, Uluc Bayraktar

Medzinárodný distribútor: Eccho Rights

 

Viac o seriáloch nájdete v Stratégiách 3/2015, ktoré sú práve v predaji. Prinášajú aj rozhovor s tvorkyňou úspešných slovenských seriálov Danicou Halákovou.

 

 

Čo funguje online a offline? Aká je budúcnosť televízie? Ako si získať zákazníka? Aj o tom budú hovoriť najdôležitejší ľudia v mediálnej a marketingovej brandži na konferencii Living on the Edge vo štvrtok 26. marca. Príďte na Living on the Edge aj vy. Kompletný program a prihlášku nájdete na hnonline.sk.

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
22. apríl 2024 12:22