Seriál Sila osudu (La Fuerza del Destino)
StoryEditor

Telenovela Sila osudu prichádza na Doma (video)

15.05.2015, 12:26
TV Doma prináša seriál Sila osudu, ktorý nahradí Víťazstvo lásky. Herci, sledovanosť, upútavky, fotografie - všetky informácie nájdete tu.

Televízia Doma chystá novinku: v slovenskej televíznej premiére prinesie mexickú telenovelu Sila osudu (La Fuerza del Destino / The Power of Destiny).

Sila osudu štartuje na Doma v pondelok 1. júna. Bude sa vysielať každý pracovný deň o 14:30, vždy s dvoma časťami za sebou. V programe nahradí Víťazstvo lásky (Triunfo del Amor / Triumph of Love), ktoré sa v máji skončí.

Stanica má už k svojej novinke aj kampaň: vytvorila oficiálnu stránku Sily osudu na Facebooku a do vysielania nasadila aj krátke 15-sekundové upútavky (môžete si ich pozrieť na konci správy). Neskôr pribudnú aj dlhšie videá.

V seriáli si zahrajú David Zepeda (Čaro lásky/Sortilegio, Soy tu dueña), Sandra Echeverría (Marina) ale napríklad aj "Esmeralda" Leticia Calderón. Podľa anotácie TV Doma je Sila osudu "príbehom muža, ktorý po smrti svojej matky musí nelegálne utiecť do ameriky a po jedenástich rokoch sa rozhodne vrátiť do rodnej krajiny a čeliť svojej minulosti".

Sila osudu je ďalšia latinskoamerická telenovela z knižnice distribučnej spoločnosti Televisa. Má 102 častí, v Mexiku mala premiéru v roku 2011. Televízia Doma pri predstavovaní seriálu inzerentom upozorňovala aj na sledovanosť v USA. "[Seriál] žal úspech nielen v Latinskej Amerike, ale napríklad aj v USA, kde dosahoval s premiérovými epizódami takmer 5-miliónovú sledovanosť a mohol sa pochváliť nadpriemerným zásahom u mladých. V skupine 18-49 boli ratingy seriálu až 2-percentné a bez problémov zdolal mnohé americké seriály," uvádza vo svojej brožúre.

Z ďalších premiér chystá televízia Doma tento rok ešte nové časti seriálov Roztomilé mrchy (Pretty Little Liars), Doktorka Zoe (Hart of Dixie), Bostonské vraždy (Rizzoli & Isles), ale pripravuje aj nový turecký seriál, ktoré názov zatiaľ nezverejnila. Viac informácií.

 

O čom je Sila osudu (La Fuerza del Destino / The Power of Destiny)

Krajina pôvodu: Mexiko (2011)

Vysielanie na Doma: Vždy v pondelok až piatok o 14:30 dve časti za sebou. Od pondelka 1. júna 2015

Herci: David Zepeda, Sandra Echeverría, Laisha Wilkins, Juan Ferrara, Leticia Calderón, Alejandro Tommasi, Delia Casanova, Gabriel Soto, Leticia Perdigón, Pedro Armendáriz Jr., Rosa María Bianchi, Kika Edgar, Jauma Mateu, Agustin Arana

O čom je seriál:

Ivan Villagómez, skromný mladík chudobného pôvodu, sa v minulosti stal obeťou odmietnutia, podvodu a manipulácie. Bol falošne obvinený z vraždy gangstra, preto musel odletieť do USA. V zahraničí strávil 11 rokov, no nikdy nepodľahol beznádeji a vlastným úsilím a rozhodnosťou sa mu podarilo uspieť. V súčasnosti sa rozhodol vrátiť do svojho rodného Mexika a nárokovať si to, čo mu podľa zákona patrí, nájsť svojho syna a vykonať spravodlivosť v súvislosti so smrťou svojej matky. Nečakane nájde v osobe Lucie Lomelí lásku, ktorá mu ukáže „Silu osudu.”

Príbeh začína, keď má Ivan 14 rokov a vracia sa so svojou mamou Aliciou na miesto, kde sa narodil a kde žije jeho biologický otec Juan Jaime Mondragón. Juan Jaime je bohatý a vplyvný podnikateľ a farmár, ktorý ho ale nechce uznať za svojho syna, odmietne ho a vyhráža sa jemu i jeho matke. Alicia je donútená prijať prácu kuchárky v rezidencii rodiny Lomeli Curiel, dome Doñe Carloty, kde žije jej dcéra Lucrecia, Lucreciin manžel Gerard a ich dcéry Maripaz a Lucia.

Ivan robí, čo sa dá, aby pomohol s prácami okolo domu. Keďže je šikovný mladý muž, až do svojich 19 rokov chodí do školy. V tom čase sa zo štúdií v zahraničí vracia 18-ročná Maripaz a očarí Ivana svojou krásou. Maripaz je povrchná a nezodpovedná a  Ivana zvedie. Onedlho otehotnie.

Prirodzene ide o veľký rodinný škandál a Lucrecia, Maripazina matka, je veľmi nahnevaná. Pošle na Ivana gangstrov, aby mu dali príučku. Nanešťastie počas bitky jeden z útočníkov zomrie. A Ivana nechajú myslieť si, že ho zabil práve on. Musí odísť. Keď príde domov, s hrôzou zistí, že jeho matka je mŕtva. Zdrvený žiaľom a celý zmätený je presvedčený, že to všetko zapríčinila Lucrecia a Juan Jaime Mondragon. Vie, že je proti nim bezmocný a keďže nemá čo stratiť, rozhodne sa využiť príležitosť a ilegálne emigruje do USA. Tam stretáva muža, ktorý sa stane jeho mentorom a ochrancom, Anthonyho McGuira. Po 11 rokoch ho Anthony presvedčí, aby sa vrátil naspäť do Mexika kvôli podnikaniu, ale tiež aby sa vyrovnal so svojou minulosťou.

Po svojom návrate narazí Ivan na prekvapenia, lži a záhady, ako napr. na skutočnosť, že jeho syn zmizol v deň, keď sa narodil a nikto nevie, kde sa nachádza. Avšak najviac ho prekvapí priznanie Lucie, Maripazinej mladšej sestry, keď mu povie, že ho miluje už svojich detských rokoch. (zdroj: Doma)

 

Fotografie zo seriálu:

Slovenské logo seriálu:

Tesingová kampaň televízie Doma:

https://youtu.be/5hmRVL9TSks

https://youtu.be/TNmkYmyN-ac

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 20:35