Robin Williams vo filme Vtáčia klietka (The Birdcage)
StoryEditor

Televízia v deň referenda zmení program, zaradí gay komédiu

20.01.2015, 09:45
Hneď po zatvorení hlasovacích miestností si budú môcť slovenskí diváci pozrieť Vtáčiu klietku.

Televízia Doma mení program: na sobotu 7. februára programovou zmenou zaraďuje film Vtáčia klietka (The Birdcage). Je to deň, kedy sa na Slovensku koná "referendum o rodine". Vtáčia klietka pôjde o 22. hodine, teda hneď po zatvorení referendových miestností.

Stanica do tohto času pôvodne plánovala film Rosamunde Pilcherová: Cesta za šťastím (Rosamunde Pilcher: Sonntagskinder).

Televízia Doma popiera, že medzi referendom a nasadením tohto filmu je súvislosť: "Nie, zaradenie tohto filmu vôbec nesúvisí s konaním referenda," povedal jej PR manažér.

Vtáčia klietka je film s gay tematikou. Robin Williams v ňom stvárnil hlavnú rolu homosexuála a majiteľa gay nočného podniku. Táto úloha patrí medzi jeho najpamätnejšie podľa oboch najvýznamnejších brandžových periodík The Hollywood Reporter aj Variety. Vo filme účinkujú tiež herci ako Gene Hackman, Nathan Lane či Calista Flockhart. Film získal niekoľko ocenení, na konte má aj nomináciu na Oscara a Zlatý glóbus. Podľa československých divákov na ČSFD.cz má vysoké hodnotenie 77 %, na IMDb dostal známku 6,9 z desiatich.

Televízia Doma patrí do skupiny Markíza.

O čom je Vtáčia klietka (The Birdcage)
(zdroj: anotácia TV Doma)

Komédia (114'), USA, 1996

Réžia: Mike Nichols

Hrajú: Robin Williams, Gene Hackman, Nathan Lane, Dianne Wiest, Dan Futterman, Calista Flockhart

Armand Goldman (Robin Williams) vlastní homosexuálny nočný klub na South Miami Beach. Jeho dlhoročný milenec Albert (Nathan Lane) tu vystupuje ako Starina. Armandov syn Val, ktorého vychováva spoločne s Albertom, jedného dňa príde domov, aby mu oznámil, že sa zasnúbi s Barbarou Keelyovou, dcérou Kevina Keelyho, amerického senátora, inak podpredsedu Výboru pre dodržiavanie morálky. Senátor pricestuje do South Beach, aby sa stretol s Valom a jeho otcom a jeho "mamou" - z toho vznikne mierny chaos, plný komických situácií.

Vysielanie na Doma: sobota 7. februára 2015, 22:00 - 0:20

http://youtu.be/hoJOol3aoJQ

Zdroj: ik

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
23. apríl 2024 18:52