StoryEditor

Televízie sa dnes spojili

21.11.2013, 11:00
Takto by to vyzeralo, keby Markíza a Joj pracovali ako jeden tím. #WorldTVDay

Televízie sa dnes spojili. Markíza s RTVS, celosvetové súkromné stanice s verejnoprávnymi. Dnes je totiž Svetový deň televízie - World Televisions Day.

Svetový deň televízie prichádza z iniciatívy Organizácie Spojených národov. Podporujú ho najväčšie organizácie - Európska vysielacia únia EBU, ktorej členom je aj RTVS, Asociácia komerčných televízií Európy ACT, do ktorej patrí aj matka Markízy CME, a asociácia predajcov TV a rozhlasovej reklamy egta.

Na Slovensku zhodou okolností tento týždeň redaktori dvoch televízií ukázali, ako by to vyzeralo, keby sa reálne spojila Markíza a Joj. Redaktor Marek Vnenčák na svoj YouTube pridal humorné video o televízii JojkoMarkíza:

Samotné medzinárodné televízne organizácie si Svetový deň televízie pripomínajú formálnejšie. Vytvorili video, ktoré schválili EBU, ACT aj egta a následne ponúkli svojim členom, aby ho vysielali. Zobrazuje rôzne národy, rôzne typy programov a zariadenia, cez ktoré sa dajú sledovať. ACT v tlačovej správe potvrdzuje, že ho odvysielajú stanice v Európe, Ázii, Kanade, USA aj Austrálii.

Zároveň vznikla stránka www.worldtelevisionday.tv, kde je okrem deviatich faktov v prospech televízie aj séria výrokov svetových politikov, športovcov či ľudí z biznisu a kultúry. Špeciálna pozornosť sa venuje Twitteru, kde je táto udalosť komunikované cez hashtag #WorldTVDay.

ACT tvrdí, že televízia ostáva najdôveryhodnejším a najobľúbenejším médiom pre správy, kultúru, šport a zábavu. Jej sledovanosť aktuálne dosahuje vrchol a v Európe pozerá divák klasickú televíziu priemerne 235 minút denne.

Banner World Televisions Day:

Televízna kampaň k World Televisions Day:

http://youtu.be/eKRqbpiFugQ

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 14:49