Vladimir Putin
StoryEditor

Time ukázal kontroverznú titulku. Putina zostrelenie lietadla posilnilo

24.07.2014, 16:46
Studená vojna II.: Západ prehráva v Putinovej nebezpečnej hre. Aj takto komentuje dianie najčítanejší spravodajský týždenník.

Studená vojna II.: Západ prehráva v Putinovej nebezpečnej hre. Takto radikálne poňal tému rusko-západných sporov renomovaný americký časopis Time.

Téme Putin sa venuje na titulnej strane, pripravil ju moskovský korešpondent Simon Shuster. "Dokáže niekto zastaviť Putina," pýta sa. Najnovšie vydanie rozoberá to, ako Putin podľa Time "kryje rebelov" podozrivých zo zostrelenia lietadla MH17, a zamýšľa sa "prečo ho každá kríza posilňuje". Zločin bez trestu v Rusku, uvádza tému hlavný článok.

Time nešetrí kritikou na adresu ruského prezidenta. "Zašiel Putin priďaleko? Ako plynú dni, chladne vypočítavý prezident dostal odpoveď: zrejme nezašiel. Zatiaľ čo štátom kontrolované médiá pochovali úlohu Ruska pri katastrofe pod lavínou protizápadnej propagandy, európski a americkí lídri sú opäť raz zablokovaní Putinovou bezostyšnosťou," uvádza Time. Putin v tom podľa magazínu "evidentne bude pokračovať" a ruského prezidenta nazýva "cárom 21. storočia".

Ide o kritiku relevatného mediálneho hráča: Time sa označuje za najväčší spravodajský týždenník na svete; s 20 miliónmi čitateľov v USA a 25 miliónmi v ostatných častiach sveta. Vychádza od roku 1923.

Boeing, v ktorého troskách zahynulo 298 ľudí, z veľkej časti Holanďanov, havaroval východne od Donecku v oblasti ovládanej ukrajinskými povstalcami. Predtým preletel celé územie Ukrajiny od západu, smeroval do Malajzie.Lietadlo bolo zostrelené vo výške desiatich kilometrov. Prečítajte si o téme viac na webe HN.

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
24. apríl 2024 19:55