Time Warner
StoryEditor

Time Warner plánuje ďalšie akvizície vrátane strednej Európy

08.11.2012, 16:50

Od mája vedie divíziu TBS Gerhard Zeiler, ktorého nástup súvisí s plánom Time Warner posilňovať pozíciu v rôznych častiach sveta.

Mediálny holding Time Warner sa obzerá po ďalších akvizíciách na poli platených aj voľne šírených televíznych kanálov. Napísal to ekonomický magazín Financial Times. Záujem má o regióny Latinskej Ameriky, Stredného východu, strednej a východnej Európy od Poľska po Turecko a tiež o ázijský trh vrátane Indie, Japonska a Indonézie. Rovnako prejavil záujem o Nemecko, kde je penetrácia platených TV nižšia ako štandardne v Európe.

 

Americká mediálna skupina Time Warner vlastní napríklad sieť Turner Broadcasting systém (TBS) a platenú televíziu HBO, hodnota mediálneho impéria sa odhaduje na vyše 3 mld. USD. V roku 2010 táto skupina prvýkrát kúpila voľne šírenú stanicu Chilevisión, do tej doby sa zameriavala na káblové televízie.

 

 

Expanzia bude pokračovať

"Bol by som veľmi prekvapený, keby sme v nasledujúcich 24 mesiacoch vlastnili iba jeden voľne šírený TV kanál," uviedol minulý mesiac v New Yorku Gerhard Zeiler, riaditeľ medzinárodných operácií siete TBS. Podľa Financial Times sa skupina obzerá po lídroch trhu v niekoľkých rýchlo rastúcich krajinách.

 

Time Warner vlastní podiel v spoločnosti CME, ktorá u nás prevádzkuje televíznu stanicu Markíza.

Od 1. mája 2012 prevzal riadenie spomínanej TBS International, jednej zo štyroch divízií Time Warner, Gerhard Zeiler. Jeho nástup súvisí práve s plánom koncernu Time Warner posilniť pozíciu v rôznych častiach sveta, pričom Európa je prioritou. Zeiler je pôvodom Rakúšan, 13 rokov riadil RTL a viac ako 9 rokov stál na čele RTL Group. V minulom roku dokázala RTL Group zvýšiť svoj obrat o 35%.

Zdroj: Stratégie

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
24. apríl 2024 05:13