StoryEditor

Ťuki TV: Štartuje nový detský kanál. Ako ho naladiť

02.06.2015, 16:56
Prichádza nová slovenská televízia pre deti. Stojí za ňou skupina Joj a Slovak Telekom, ktorý ju zaradí do Magio káblovky a na satelit.

Na slovenskom televíznom trhu pribudne ďalší kanál: v týchto dňoch štartuje Ťuki TV.

Za projektom stojí skupina Joj a Slovak Telekom, ktorí o ňom tento týždeň informovali novinárov.

Televízia Ťuki je určená deťom od 4 do 8 rokov, sekundárne deťom od 3 do 10 rokov a ich rodičom. Bude vysielať nonstop rozprávky a detské relácie v slovenčine. Vysielateľ avizuje kombináciu rozprávok "preverených časom", ktoré majú aj u rodičov vzbudiť "pozitívnu nostalgiu", nové rozprávky a pôvodné slovenské relácie.

"Program bude rozdelený do špecifických blokov podľa veku," avizuje televízia. Takáto bude vysielacia štruktúra:

06:00 – 10:00 Vstávajte s Ťukim - série pre predškolské deti vo veku 3-6 rokov

10:00 – 12:00 Ťukiho šibalstvá - rozprávkové predpoludnie pre mladších školákov

12:00 – 17:00 Popoludnie s Ťukim - oddych po škole

17:00 – 20:00 Ťukiho rozprávkový večer

20:00 – 22:00 Zaspávajte s Ťukim

Detailnú programovú štruktúru nájdete na www.tukitv.sk/program.

 

Ako naladiť Ťuki TV

Nová slovenská televízia bude iba v ponuke Slovak Telekomu, konkrétne v káblovke Magio TV, satelitnej televízii Magio Sat a na mobiloch a tabletoch cez Magio Go. "Pri variantoch TV L a XL na IPTV i satelite bude Ťuki TV štandardnou súčasťou programového rastra. Pri variante M majú zákazníci Ťuki TV v portfóliu do konca augusta zdarma," uvádza Telekom v tlačovej správe.

 

Aké relácie a seriály ponúkne Ťuki TV

(Ne)poslušník - zábavno-náučná relácia s Mirom Jarošom, v ktorej si deti "zaspievajú a hravou formou sa naučia užitočné hygienické návyky či zásady slušného správania"

 

Z rozprávky do rozprávky - slovenskí herci a moderátori (Jozef Vajda, Zdena Studenková, Zuzana Vačková, Michal Hudák, Andrea Belányiová, Adriana Kmotríková) čítajú deťom rozprávky na dobrú noc

 

Bob a Bobek (Bob a Bobek - králíci z klobouku), Počkaj zajac! (Nu, pogodi!), Lolek a Bolek (Bolek i Lolek0), Macko Uško (Miś Uszatek), Krtko (Krtek / Krtkova dobrodružství), Miazgovci (Üzenet a jövőből - A Mézga család különös kalandjai), Hrdinovia záchranári, O loupežníku Rumcajsovi, O skřítku Racochejlovi, Štaflík a špagetka, Dobrodružstvá v paralelnom svete (Da Boom Crew), Albert spoznáva svet (Albert Asks... What is Life?), Tučniak Pecola (Pecola), Fix a Foxi (Fix & Foxi), Gorila v červenej kravate (Donkey Kong Country), Hrdinovia z mesta (Heroes of the City), Marvin, stepujúci koník (Marvin the Tap-Dancing Horse), Odyseove dobrodružstvá (Mission Odyssey), Altair vo hviezdnom kráľovstve (Altair in Starland)

 

Upútavky na TV Ťuki

https://youtu.be/1WY67BNzGNk

https://youtu.be/f9W2g4mhtTM

https://youtu.be/OcFrm0eJ9Gg

https://youtu.be/GMZiidK4QH8

Zdroj: ik

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 09:02