Pavel Krbec
StoryEditor

Viaplay chce expandovať do strednej a východnej Európy

30.03.2015, 11:48
Viaplay, konkurent Netflixu, má v pláne expandovať do krajín strednej a východnej Európy.

Podľa portálu mediaguru.cz je platená internetová služba Viaplay z portfólia švédskej spoločnosti MTG pripravená na expanziu do krajín strednej a východnej Europy, vrátane Česka. Mediaguru.cz to potvrdil Pavel Krbec, šéf digitálnych médií MTG pre región strednej a východnej Európy. Nekomentoval ale termín, kedy by k expanzii malo prísť, ani to, či sa tak stane už v tomto roku.

Viaplay je jedinou službou, ktorá sa dokázala postavit Netflixu, hlavne v severských krajinách. Viaplay je postavený na kombinácii VOD (video-on-demand) a lineárneho streamovania. Služba je silná napríklad v akvizíciách práv na športové prenosy, ktoré pravidelne ponúka.

Netflix sa podľa informácií Hospodárskych novín chystá vstúpiť na český trh najnejskôr v budúcom roku. Netflix ponúka nielen streaming filmov a seriálov, ale je i producentom obsahu.

MTG je v Česku spoluvlastníkom televíznej skupiny Prima. Prima na internete prevádzkuje voľne prístupnú službu PrimaPlay.cz. Podľa informácií, ktoré už vlani prezentovala na konferencii Forum Media, plánuje uviesť tiež platenú internetovú službu.

 

 

Chcete byť pravidelne informovaní o dianí v brandži? Odoberajte bezplatný newsletter Stratégií.

 

Zdroj: mediaguru.cz

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
17. apríl 2024 00:10