StoryEditor

Vladimír Mužík: Žijem v lepšej krajine, ako ju opisujú slovenské médiá

31.05.2016, 10:21
Šéf Mafry Slovakia pre portál masmedialne.info hovorí o tom, že jeho najlepšie rozhodnutie bolo spustiť Evitu, konsolidovať HN-ko a vrátiť sa k normálnym Hospodárskym novinám.

Vladimír Mužík, výkonný riaditeľ vydavateľstva Mafra Slovakia, je dva roky vo svojej funkcii a po novom riadi v Česku tvorbu video-obsahu pre televíziu Óčko, portály Playtvak.cz a iDnes.cz.  Pri tejto príležitosti poskytol serveru masmedialne.info rozhovor, v ktorom hodnotí svoje doterajšie funkčné obdobie. Hovorí napríklad o svojich najlepších rozhodnutiach: "Najlepšie rozhodnutie bolo spustiť Evitu a konsolidovať HN-ko, zrušiť niektoré prvky redizajnu a vrátiť sa k normálnym Hospodárskym novinám."

Šéf slovenskej Mafry sa nevyhol ani porovnaniu českého a slovenského mediálneho trhu. Podľa neho, základná premisa je, že Slovensko je menšia krajina, s nižším počtom obyvateľov a na rozdiel od Česka je tu ešte maďarská menšina, ktorá slovenské médiá konzumuje menej, než napríklad maďarské médiá. V tomto sú tie rozdielnosti. Ďalej hovorí o tom, že v Česku nie je žiaden denník, ktorý by vychádzal v inom jazyku než v češtine. V televízii je to napríklad zase úplne iná vec – príjem televízneho signálu. Česko ide z väčšej časti na terestriáli, Slovensko ide podstatne viac na káblovkách a satelite, takže tomu sa tu treba prispôsobovať. Internet – to je asi veľmi podobné. Možno prekvapivo znejú slová Mužíka na tému médií a Slovenska: "Niekedy ma prekvapuje, že niektoré slovenské médiá majú tendenciu „hejtovať“ túto krajinu, čo nechápem. Som neutrálny, mám český pohľad, nemám volebné právo, ale občas mám pocit, že žijem v inej, lepšej krajine, než ako ju opisujú slovenské médiá."

Celý rozhovor si môžete prečítať tu: Vladimír Mužík: V každej oblasti médií máte radosti aj starosti

 

 

 

 

 

Zdroj: masmedialne.info

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
27. apríl 2024 00:36