Vladimír Mužík
StoryEditor

Vydavateľstvo Ecopress povedie Vladimír Mužík

01.04.2014, 17:06
Vladimír Mužík strieda na čele vydavateľstva Milana Mokráňa, ktorý opustil svoju pozíciu po dohode s vedením MAFRA.

Vladimír Mužík strieda na čele vydavateľstva doterajšieho generálneho riaditeľa Milana Mokráňa, ktorý po dohode s vedením MAFRA opustil svoju pozíciu k 31. marcu.

Spoločnosť Ecopress, vydavateľa denníka Hospodárske noviny (HN), bude od 1. apríla 2014 riadiť Vladimír Mužík. Do pozície výkonného riaditeľa ho nominovalo vydavateľstvo MAFRA z mediálnej divízie Agrofertu, ktorému Ecopress patrí.

Vladimír Mužík strieda na čele vydavateľstva doterajšieho generálneho riaditeľa Milana Mokráňa, ktorý po dohode s vedením MAFRA opustil svoju pozíciu k 31. marcu 2014. „V mene vedenia mediálnej skupiny sa chcem pánovi Mokráňovi poďakovať za jeho dlhodobý prínos pre vydavateľstvo,“ uviedol Štěpán Košík, predseda predstavenstva MAFRA a. s. a Ecopress a. s.

"Po  ôsmich rokoch práce pre vydavateľstvo Ecopress a.s. dozrel čas na zmenu. K včerajšiemu dňu som ukončil  svoje pôsobenie vo vydavateľstve, z ktorého sa za posledné roky stal stabilný prvok slovenskej vydavateľskej scény. Ecopress sa ako jedno z mála vydavateľstiev za posledné roky rozvíjalo z vlastných zdrojov do dnešnej podoby, kde môžeme ponúknuť nielen širšie portfólio printových titulov, ale aj plnohodnotné eventové, digitálne a vydavateľské služby. Naša odvetvie zažíva ťažké obdobie, ale neznamená to, že končíme. Som presvedčený práve o opaku a všetkým vám držím palce, nech toto náročné obdobie ktoré zažívame, zvládnete(me) so cťou," povedal Milan Mokráň v rozlúčke adresovanej kolegom a spolupracovníkom.

Vydavateľstvo Ecopress v posledných rokoch upevňovalo pozíciu slovenskom lídra v oblasti ekonomického a B2B obsahu a produkciu odborných konferencií a seminárov. V minulom roku úspešne redizajnovalo svoje hlavné tituly HN a internetový portál hnonline.sk.

Dlhoročný mediálny manažér a novinár Vladimír Mužík má skúsenosti z vrcholných redakčných pozícií na Slovensku aj v Českej republike. Pôsobil okrem iného ako riaditeľ spravodajstva televízie Nova, šéfredaktor slovenského Nového Času aj českého denníka Blesk. Pred nástupom do Ecopressu bol riaditeľom nových médií slovenskej TV JOJ.

„Veľmi sa teším na spoluprácu s novými kolegami a verím, že spoločne posilníme postavenie vydavateľstva Ecopress medzi mediálnymi domami na Slovensku,“ povedal Mužík.

Ecopress a. s. vydáva denník Hospodárske noviny a odborné tituly Zdravotnícke noviny, Stratégie, Obchod, Sestra, Diabetik, Student Life, Horeca magazine a ďalšie.

Zdroj: Ecopress, red

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 19:17