Vyhlásenie výsledkov 53. ročníka Zlatej ruže
StoryEditor

Vyhlásili najlepšie televízne šou. Pozrite si víťazov

19.09.2014, 15:59
Šou o tom, ako ľudia pozerajú a kritizujú televíziu, alebo game show, v ktorej zvíťazíte, len ak nahráte najmenej bodov. Aj to bodovalo na medzinárodnej televíznej súťaži.

Najlepšou reality šou je Gogglebox celá o tom, ako ľudia pozerajú a komentujú televíziu. Top súťažou roka sa zase stal formát Pointless, v ktorom víťazí hráč, čo má najmenej bodov. Aj tieto programy zvíťazili na 53. ročníku medzinárodného televízneho festivalu Zlatá ruža (Rose d'Or Awards).

Výsledky Zlatej ruže vyhlásili tento týždeň na ceremoniáli v Berlíne. Podľa tlačovej správy prišlo tento rok rekordne veľa, až 400 prihlášok (za televíziu a rozhlas dokopy). Najväčší úspech mali britské programy, ktoré získali tri ceny. Po jednom víťazstve získal Izrael, Nemecko a Francúzsko.

Zlatá ruža sa koná od roku 1961, tento rok opäť pod záštitou Európskej vysielacej únie (EBU). Na galavečer prišlo 150 lídrov televízneho priemyslu a moderoval ho Chorvát Aleksandar Kostadinov.

Slovensko opäť obišlo naprázdno: naše programy nevyhrali a nezískali ani nomináciu. Slovensko si naposledy vyslúžilo nomináciu v roku 2006 s markizáckou šou Mojsejovci a rok predtým s epizódou Vilomenín "Mojsejovci proti bezdomovcom", ktorú tiež odvysielala Markíza.

 

O čom sú najlepšie programy súčasnosti - víťazi 53. ročníka Rose d'Or

 

Komédia: Little Mom - Izrael (Dori Media Group). Už žiadne párty a trendy oblečenie. Komédia o tom, ako žijú ženy po tridsiatke s deťmi na krku.

Sitkom: Toast of London – Veľká Británia (Channel 4/Objective Productions). O výstrednom hercovi v strednom veku, ktorý trávi viac času riešením problémov mimo javiska než herectvom.

Game Show: Pointless – Veľká Británia (Endemol Company pre BBC1). Súťažiaci hrajú o finančnú výhru - zvíťazí však ten, kto má najmenej bodov. V každom kole autori hry položili otázku sto ľuďom a úlohou súťažiacich je nájsť tie "najčudnejšie", ktoré sa v odpovediach ľudí síce vyskytovali, ale najmenej.

Umelecké programy: Peter & The Wolf/Pierre et le Loup – Francúzsko (Camera Lucida Productions). Inovatívna adaptácia klasickej hudby určená najmä deťom. Snímka kombinuje živú hudbu s orchestrom a animácie.

Reality a Factual Entertainment: Gogglebox – Channel 4 (United Kingdom). Šou ukazuje, ako ľudia pozerajú televíziu, čo si myslia o najlepších programoch týždňa, ako komentujú a zabávajú sa na prepadákoch.

Entertainment: Circus HalliGalli – Nemecko (ProSiebensat1 TV Deutschland GmbH). Moderátori "oslavujú" šoubiznis a zároveň si z neho uťahujú. Témy ako hudba, trendy a popkultúra dostanú zabrať.

 

Prečítajte si, kto bodoval na Zlatej ruži pred rokom.

http://youtu.be/9vbQoBpIqfI

http://youtu.be/zp05nfvbQq8

http://youtu.be/-g0wZxIAtck

http://youtu.be/0wgxLWjRZEw

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 01:36