Juraj Kukura
StoryEditor

Vzniká nový slovenský krimiseriál Inšpektor

17.01.2014, 15:35
Juraj Kukura je spoluautorom námetu. Tvorcovia chcú priniesť nadpriemernú televíznu kvalitu. Vieme podrobnosti.

Na Slovensku vzniká nový krimiseriál. Má pracovný názov Inšpektor a stojí za ním spoločnosť Trigon Production, ktorá má na konte aj Kriminálku Staré Mesto. K spolupráci na Inšpektorovi sa najnovšie pridala aj verejnoprávna RTVS.

Spoluautormi námetu sú Juraj Kukura a dramaturg, autor viacerých hier a scenárista Sanitky 2 Ivan Hubač.

Plánovaný rozpočet projektu je 168 500 eur bez DPHRozhlas a televízia Slovenska s Trigonom nedávno uzavrela zmluvu o spoločnom vývoji a zaväzuje sa prispieť sumou 83 333 eur, teda skoro polovicou. Trigon má nájsť ďalšie zdroj. Z Audiovizuálneho fondu SR mu už schválili príspevok 9 500 eur, Trigon plánuje osloviť aj Českú televíziu alebo ďalších potenciálnych partnerov.

Trigon tvrdí, že dokáže vytvoriť kvalitné nadčasové dielo: "Tvorcovia majú v úmysle na obrazovky priniesť nadpriemernú televíznu kvalitu, ktorá si svoj divácky potenciál a kultúrny kontext zachová bez ohľadu na čas," uviedol v prezentácii, s ktorou sa uchádzal o podporu seriálu z Audiovizuálneho fondu.

Inšpektor bude cyklom trinástich hodinových epizód. Hlavnou postavou je podľa anotácie bývalý komisár hamburgskej kriminálnej polície, ktorý sa vráti domov a bude tu čeliť korupcii, kriminalite či "bezzubej justícii". "Postava inšpektora je šitá na mieru Jurajovi Kukurovi, ktorý dokonale zosobňuje profil hl. hrdinu – človeka s noblesou, ktorý sa vie pohybovať na najvyšších miestach ale aj na okraji spoločnosti, oplýva iróniou a sarkazmom a dokáže ísť tvrdo za svojím," uviedol Trigon.

Kukura podľa zmluvy s RTVS skutočne stvárni hlavnú postavu. Režisérom bude pravdepodobne Jiří Strach, natáčať sa má na Slovensku a v Česku. Trigon uvádza, že chce spojiť slovensko-českých tvorcov.

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
27. apríl 2024 06:24