StoryEditor

Zajtra začne vysielať Rádio Sever

28.02.2013, 13:47
Testovacia prevádzka nástupcu Rádia Zet bola spustená už dnes.

Nové regionálne Rádio Sever vysiela od dnešného dňa v rámci testovacej prevádzky na frekvencii 94,5 MHz z vysielača Krížava. Plnohodnotné vysielanie začne zajtra (1. marca) o 8:00 ráno.

Ako nástupca bývalého Rádia Zet chce Rádio Sever svojím projektom garantovať, že frekvencia 94,5 nezanikne: „Chce sa stať pohotovým nosičom informácií, ako aj prostriedkom pre relevantné inštitúcie a služby na severe Slovenska, ktoré sú zo zákona povinné informovať verejnosť a v prípade potreby aj varovať obyvateľstvo o mimoriadnych udalostiach a stavoch," konštatoval Ján Filip, programový riaditeľ a šéfredaktor spravodajstva a publicistiky Rádia Sever.

 

Rada pre vysielanie a retransmisiu udelila 15. januára licenciu na rozhlasové terestriálne vysielanie programovej služby Rádio Sever spoločnosti Asistent consulting company.

„Nadregionálna rozhlasová stanica Rádio Sever, vysielajúca na frekvencii 94,5 MHz z vysielača na Martinských holiach, z kóty 'Križava', v okruhu viac než 100 km bude prístupná pre takmer dva milióny obyvateľov, poslucháčov v dosahu vysielača,“ uviedol Ján Filip. Vďaka tejto frekvencii stanica signálom informačne pokryje štyri kraje Slovenska - dominantne Žilinský a Trenčiansky kraj, ale aj polovicu Banskobystrického a Nitrianskeho.

 

Na rozhodnutie RVR v prípade tejto frekvencie sa čakalo dlhšie. Prevádzkovateľ Rádia Zet napadol odobratie licencie na Najvyššom súde a čakalo sa na jeho rozhodnutie. Rádio Zet prišlo o licenciu pre prevod obchodného podielu, ktorý prevyšoval 55 %, bez súhlasu licenčnej rady.

Noví majitelia licencie chcú Rádio Sever postaviť s tímom z bývalého Rádia Zet a nadviazať na jeho tradíciu. Program bude zameraný na hovorené slovo, informácie vo verejnom záujme a regionálne aktuality.

Zdroj: red

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
08. máj 2024 05:46