StoryEditor

Zomrela Helen Gurley Brown – editorka Cosmopolitanu

14.08.2012, 09:24

Brownovej sa pripisuje najväčšia sláva Cosmopolitanu. Známa bola svojou kontroverznosťou.

Helen Gurley Brown bola považovaná za ikonu v histórii Cosmopolitanu a je tiež autorka knihy Sex and the Single Girl. Zomrela vo veku 90 rokov. Informoval o tom AdWeek.

Brown si svoje miesto našla aj v reklame, najprv ako sekretárka v reklamnej agentúre Foote, Cone & Belding (teraz súčasť Draftfcb) a neskôr ako copywriterka - po tom, ako ohúrila Dona Beldinga svojím talentom na písanie. Stala sa tak najlepšie platenou copywriterkou vo West Coast.

Brown sa preslávila svojím titulom Sex and the Single Girl, v ktorom učila ženy, ako byť sebestačná, ako sa nebáť manželstva a postaviť sa za svoj názor. Neskôr zobrala pozíciu editorky v Cosmopolitane.

Brown prevzala magazín v čase, kedy chytal svoj druhý dych. Zo svojej známej kontroverzie však nepopustila a práve jej sa pripisuje najväčší prevrat magazínu. V jeho vedení ostala 30 rokov. Prihovárala sa v ňom mladým ľuďom, ktorí už v tom čase mohli od nej získať rady pre svoj sexuálny život.

V súkromnom živote bola údajne veľmi vtipná. V roku 1997 bola nahradená Bonnie Fuller, no na chod magazínu ostala naďalej dozerať.

 

 

 

Zdroj: er

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
16. apríl 2024 21:28