StoryEditor

Chcete, aby si vás značky na Instagrame všimli? Tu je 5 krokov, ako na to

10.02.2016, 07:41
Ako to, že niekoho instagramový účet má tisícky followerov? Stačí pár trikov a bude vyzerať tak, ako by ste nečakali.

Ak ste boli doteraz zvyknutí, že značky sa snažili získať si pozornosť ľudí na sociálnych sieťach, mali by ste sa pripraviť na nový trend – ľudia sami chcú, aby si ich značky všimli. Ide o ľudí, ktorí sa dobrovoľne chcú spájať so značkami, byť ich súčasťou a zároveň sa tak trochu správať ako oni. A to je dobrá správa najmä pre značky. Pretože to, o čo dlhé roky bojovali, im teraz sociálne siete doslova servírujú  na tácke.

Ak patríte k tým, ktorí by chceli, aby si ich značky všimli, tu je päť rád, ako môžete zviditeľniť svoj Instagram účet. Novým kľúčovým slovom sa v tomto prípade stáva „get featured“. 

 

1. Spravte si prieskum

Ak máte obľúbenú značku alebo účet a chcete, aby zdieľala vaše fotky, treba si pozorne pozrieť, aké fotky zvyčajne značka postuje. Takéto účty väčšinou zverejňujú fotky s podobným štýlom.  A preto, keď ich administrátori hľadajú zaujímavý obsah, zamerajú sa na podobný obsah. Je dobré pozrieť si niekoľko podobných účtov a zistiť, aké fotografie a akým spôsobom zdieľajú. Takisto treba dávať pozor aj na popis k fotografiám a k nim prislúchajúce hashtagy.

 

2. Umenie správnych hashtagov

Vždy je dobré používať hashtagy, ktoré sa konkrétne týkajú vášho obrázku. Čím špecifickejší hashtag bude, tým je väčšia pravdepodobnosť, že ho uvidia používatelia s podobným obsahom a záujmami. Značky, ktoré repostujú obsah svojich followerov alebo fanúšikov majú väčšinou konkrétne hashtagy, ktoré treba používať pri fotkách s ich produktmi. Základom však zostáva špecifickosť a relevantnosť. 

Podľa rebríčka, ktorý ponúka Massplanner.com celosvetovo patria medzi najefektívnejšie hashtagy napríklad #instagoodmyphoto, #exploretocreate, #visualsoflife alebo #worldtravelbook. 

 

3. Kvalitný obsah víťazí nad kvantitou 

S fotografiami to zase nepreháňajte. Menej ale kvalitných obrázkov s dobre premyslenými popismi a hashtagmi bude mať na vašu úspešnosť väčší vplyv ako stovky nekvalitných alebo neoriginálnych fotiek. Populárne instagramové účty majú osobnosť a svoj vlastný štýl, ktorý si permanentne držia.

 

4. Postujte obrázky produktov

Značky majú radi, ak ich zákazníci chvália ich produkty a hovoria o tom známym. Preto vašu obľúbenú značku môže zaujať fotka ich produktu na vašom Instagrame. Pekné fotky s originálne použitým produktom a tými správnymi hashtagmi vám môžu zaručiť komunikáciu s vašou obľúbenou značkou.

 

5. Feature accounts

Feature alebo curation accounts sú účty na Instagrame, ktoré sa venujú určitej špecifickej oblasti fotografie a vytvárajú naozaj silné komunity. Za účtom stojí tím nadšencov, ktorí každý deň prechádzajú množstvá fotografií a z nich vyberajú tie, ktoré by sa mohli objaviť na tomto feature účte. A tak byť súčasťou tejto komunity môže byť niekedy beh na dlhé trate. Radou tu je používať ich známy hashtag pri svojich fotografiách, čím si vás určite niekto z komunity všimne. A hoci si vás možno nakoniec nevyberie, môže vaše dielo zdieľať na svojom osobnom účte. Čo však títo ľudia radi nemajú je, ak svoje fotografie označíte ich hashtagom a pritom je na prvý pohľad zjavné, že sa do ich výberu vôbec nehodia. Tak si svoje šance dostať sa do „klubu“ pochováte.

Ďalšou možnosťou je sledovať pravidelné súťaže alebo výzvy oficiálneho účtu Instagramu. Ak sa vám podarí zverejniť skvelý obrázok spĺňajúci ich pravidlá, môžete mať šťastie a vyberú práve vás. Takto by sa zmienili o vašom účte pred miliónmi svojich followerov. Ak bude váš účet spomenutý práve na jednom z týchto účtov, followeri sa budú len tak sypať.

Medzi jedni z najznámejších feature accounts patrí @passionpassport. Ide o komunitu cestovateľov, ktorí zdieľajú zážitky z ciest a fotografiám naozaj nechýba originalita.

 

Ďalšiu komunitu môžete nájsť na @monoart_. Tu sa združujú nadšenci čierno bielych fotografií. Tím Monoart si povedal, že pôjde na Instagram opačne a namiesto krásnych farebných obrázkov, na ktoré sme zvyknutí, bude propagovať monotónnu krásu fotografií. A zdá, že sa im darí.  

 

Známy je tiež účet @my_365. Stojí za ním celý rad niekoľkých kreatívcov. Pokiaľ sa ale chcete stať ich súčasťou, majú pre vás výzvu. Každý deň musíte postnúť jednu fotografiu. Aj preto názov účtu @my_365 nie je náhodou.

 

A za zmienku stojí i účet @justgoshoot. Tu nájdete obrovskú komunitu fotografov, ktorí to s fotením myslia vážne. Výhodou je, že za týmto účtom sa skrýva naozaj obrovská komunita. A ak použijete ich hashtag, je veľká pravdepodobnosť, že si vás všimnú. 

Zdroj: Erika Brindzová

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 11:09