StoryEditor

Desať najromantickejších svetových reklám

11.02.2016, 23:00
Chanel zaplatil za valentínsku reklamu 39 miliónov. Pozrite si rebríček.

Pre niektorých je deň svätého Valentína bezvýznamným a najmä dosť otravným dňom roka, pre iných je to naopak ten najromantickejší deň v roku. Marketing Magazine vypracoval zoznam najromantickejších reklám všetkých čias. Týchto desať sa dostalo na prvé miesta v rebríčku.

 

 

10. Chanel No5

Jedna z najdrahších reklám, aká sa kedy vyrobila, stála okolo 39 miliónov eur. Baz Luhrmann a Nicole Kidman v reklame rozprávajú príbeh najslávnejšej ženy na svete. Muž sa do divy zamiluje na prvý pohľad. Nie preto, že je slávna, ale pravdepodobne kvôli tomu, ako krásne vonia. Aj keď sa reklama nelíši od iných reklám na parfumy, za zmienkuk stojí exekúcia.

 

9. DeBeers

Ako niekomu dokážeme, že ho naozaj, ale naozaj milujeme? Jedine diamantmi, lebo len tie sú večné ako naša láska.

 

8. Love Blackpool

Je to Paríž? Nie, je to Pleasure Beach. Reklama šikovne využíva britský humor, keď opisuje, ako uvažuje zamilovaná žena.

 

7. Milk Tray

Cesta k ženskému srdcu môže byť vydláždená okrem diamantov aj čokoládou. Keď ju navyše prinesie James Bond, úspech je zaručený.

 

6. Nescafe Gold Blend

Tieto reklamy boli v 80-tych rokoch rovnako populárne ako Dallas. 

 

5. Chanel No 5

Ďalšia z reklám na slávny parfém, tentokrát s herečkou Audrey Tatou. Atraktívna herečka cestuje sama na dovolenku Orient Expressom a stretáva sa s pohľadným mužom, ktorý sa do nej "zavonia"...

 

4. Milujte svoje nedokonalosti
Každý chce na rande urobiť dobrý dojem, ale niekedy to nevyjde a je z toho trapas. Všetci chceme byť perfektní, lenže práve naše nedokonalosti nás robia jedinečnými. Zábavná reklama od match.com, ktorá zanechá pozitívnu emóciu.

 

3. Láska v Paríži od Google
Šikovná a jednoduchá reklama, v ktorej neuvidíte žiadneho človeka. Celý príbeh lásky sa odohráva pomocou vyhľadávania v Googli.

 

2. Zamilovaný snehuliak

John Lewis je známy svojimi dojímavými vianočnými reklamami. V roku 2012 roztápal srdcia ľudí zaľúbený snehuliak, ktorý sa vybral na dobrodružnú cestu do vzdialeného mesta, aby priniesol svojej "snehuliačke" darček.

 

1. Milujete niekoho natoľko, aby ste mu dali posledný bonbón Rolo?

Reklama na čokoládové bonbóny bežala s rovnakým posolstvom 20 rokov, kým sa výrobca Nestlé rohodol, že je to už príliš sentimentálne.

 

Zdroj: www.mirror.co.uk

 

Zdroj: kh

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
23. apríl 2024 17:17