Predvolebná kampaň 2012 - SDKÚ
StoryEditor

Ficov Majster Poriadok, SDKÚ s mačkopsom. Aj takto sa bojovalo o voliča (retro)

19.12.2014, 15:50
Ako vyzerala politická kampaň, keď na scénu prišiel Smer a ANO. Pozrite si kampane Ficovho Smeru, Dzurindovej SDKÚ a Ruskovej ANO.

V Stratégiách oslavujeme 20 rokov a pri tejto príležitosti prinášame to najzaujímavejšie z nášho archívu.

Kapitolou samou osebe sú politické kampane. Jedna z tých najzaujímavejších sa viedla v roku 2002 - boli to prvé parlamentné voľby, kedy kandidovala strana Smer, vtedy ešte ako Smer - tretia cesta.

Šéfom volebnej kampane Smeru bol Fedor Flašík. Strana mala takéto billboardy s holými zadkami, v televízii spot s Monikou Beňovou, Robertom Ficom a "Majstrom Poriadkom":

Beňová a Fico boli aj na billboardoch, trochu vo vážnejšej póze. "Voľte budúcnosť", nabádali:

Predvolebná kampaň 2012 - SDKÚ

Legendárnymi sa stali billboardy s trojicou obrázkov, kde jeden reprezentoval Mečiara, druhý Dzurindu a tretí - najlepší - Fica. Raz to boli psy, inokedy topánky:

SDKÚ odpovedala printovou inzerciou, toto vyšlo napríklad v Sme:

Okrem toho mala zvláštne billboardy s mačkopsom. Nevieme, čo ju viedlo k takejto "kreatíve", ale ak už nič iné, tak aspoň inšpirovali tvorcov American Horror Story:

A nemohli chýbať zvieratká, tentokrát milšie:

Nováčikom bola aj strana Pavla Ruska ANO. Na billboardoch svietili mená ako Rusko, Rudolf Zajac, Eva Černá, Ľubomír Lintner, František Tóth:

A aj takéto čosi - vraj "povedz nahlas svoje áno". Pavol Hrušovský to zobral doslova a názov strany ako jediný vyslovoval pekne s dĺžňom ako "áno".

Ak vás zaujíma viac o kampani 2002, odporúčame tento rozsiahly článok. Ako to vlastne dopadlo? Hospodárske noviny tvrdili, že Smer to s kampaňou prepálil a viac mu uškodila ako pomohla. Fico pre SITA priznal, že "bola veľmi agresívna a aj na zlej technickej úrovni". Vyhralo HZDS, koalíciu napokon zostavila Dzurindova SDKÚ.

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
17. apríl 2024 17:03