StoryEditor

Fofola je späť, má nový spot. Vraj najvydarenejší (video)

04.08.2015, 13:32
V novom spote môže za všetko tulipán, v ďalšom zase svetlo v chladničke. Kampaň so šušlavým psíkom pokračuje.

Kofola po niekoľkých týždňoch obnovila reklamy so psíkom Tuna. Prišla s novým spotom od agentúry Zaraguza, ktorý predstavila fanúšikom na Facebooku včera večer. V najnovšom spote sa psík vyhovára na tulipán, ktorý mal zjesť kura. 

Uvidíme, ako zaberie nový spot, podľa komentárov ide vraj o najvydarenejší. Pozrite si ho:

 

Kofola dnes na YouTube pridala aj ďalší spot "Kofola a chladnička":

 

A kampaň pokračuje aj v outdoore. Prinášame českú verziu citylightu, slovenskú doplníme neskôr. Fotenie prebehlo v Londýne, kde zavítala priamo majiteľka so psíkom. 

 

Kofola približne pred dvomi mesiacmi uviedla novú kampaň. Do nej si najala ikonu amerického Instagramu - psa s menom Tuna. Ten ohúril najmä svojím zvláštnym predkusom a smutným príbehom. Jeho tvorcovia mu navyše dali šušlavý jazyk, a z Kofoly sa stala Fofola. Odvtedy pes robí v reklamách vylomeniny a vinu vždy zvalí na niekoho iného. Najnovšie na tulipán.

O tom, že z kampane je jedna z najúspešnejších virálnych kampaní na Slovensku, svedčí aj počet komentárom a videní pod spotom, ktorý sa objaví na Facebooku. Videnia presiahli 8 miliónov za prvé dva týždne od spustenia kampane. Pozrite si prvé spoty kampane Fofola. Najnovší spot po uverejnení na Facebooku získal vyše 6 000 zdieľaní.  Z dielne Zaraguza. 

 

Fofola je príklad kampane, ktorá dokázala upútať ľudí natoľko, že jej pokračovanie si sami na sociálnych sieťach pýtajú. Michal Pastier, group creative head v agentúre Zaraguza v rozhovore so Stratégiami odporúča: "Mať online celebritu sa oplatí viac ako klasickú televíznu hviezdu."

O Fofole je tiež známe, že svoju stratégiu na sociálnych sieťach má odlišnú v porovnaní s tým, ako bežne značky na sociálnych sieťach komunikujú. Fofola sa venuje fanúšikom v komentároch, záležať si dáva na odpovediach a na spôsobe, ako reaguje. Vytvorený má i vlastný slovník s pravidlami, podľa ktorých vo svojom jazyku šušle. Najväčší rozdiel ale je v čase, ktorý venuje fanúšikom a komunikácii s nimi. Radšej trávi niekoľko dní odpovedaním na reakcie jednotlivých ľudí, a nový status na Facebooku neuverejní hoc i niekoľko dní.

Uvidíme, ako zaberie nový spot, podľa komentárov ide vraj o najvydarenejší. V priebehu nasledujúcich týždňoch sa dočkáme ešte ďalších štyroch spotov. Kofola tiež plánuje spustiť aplikáciu, vďaka ktorej si budú môcť ľudia písať vo fofolštine. 

Zdroj: Erika Brindzová

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
16. apríl 2024 16:42