StoryEditor

Mali sme strach, ako to ľudia prijmu. Ale zatiaľ to vyzerá sľubne

06.05.2016, 21:19
Hovoria zástupcovia nápoja, na obale ktorého je Hitler.

Internetom v týchto dňoch kolujú obrázky českého nápoja s názvom Kefírer. Dôvod je jednoduchý - výrobcovia na obale použili jasné obrysy vodcu tretej ríše Adolfa Hitlera a v pokoji ľudí nenecháva ani samotný názov nápoja, ktorý jasne evokuje oslovenie Führer. 

Postava vodcu tretej ríše bola už niekoľkokrát využitá v kampaniach, Kefírer však išiel ešte ďalej. Produkt predstavili pomocou udalostí počas holokaustu a pri opisoch nápoja satiricky použili situácie počas druhej svetovej vojny. Napríklad pri opise jahodovej príchuti nápoja píšu, že nápoj je vyrobený z chemicky ošetrených jahôd, ktoré sú vypestované poľskými farmármi. Pričom vo wordingu nachádzame jasnú paralelu medzi metódami páchanými na Židoch a opisom produktu. A keďže si v týchto dňoch pripomíname výročie ukončenia druhej svetovej vojny, kampaň o to viac rezonuje. 

A tak sa do popredia namiesto samotného produktu dostáva jeho obal a kampaň. Pýtali sme sa zástupcov značky, či sa skutočne jedná o reálny produkt. Tí nám potvrdili, že ide o produkt, ktorý by mal byť na českých pultoch 17. mája, ak pôjdu dohody s distribučnými partnermi podľa plánov. "Kampaň zatiaľ plánujeme komunikovať cez sociálne stránky. Pripravujeme i promo video, ale chce to viac času," doplnili. 

Na celkovom nápade spojiť udalosti druhej svetovej vojny a Hitlera samého s obalom produktu ich lákala najmä odvaha, vtip a kontroverzia, približujú pre Stratégie. "Samozrejme, mali sme strach, ako to ľudia príjmu, ale zatiaľ to vyzerá veľmi sľubne," priznávajú. 

 

Zdroj: eb.

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 10:56