StoryEditor

Osem komunít na Instagrame, ktoré sa oplatí sledovať

29.04.2016, 00:00
Prinášame výber tých najzaujímavejších komunít na Instagrame.

Instagram nie je len o dobrých fotkách, ale hlavne o ľuďoch a komunite, ktorú sa mu s viac než 400 miliónmi používateľov podarilo vytvoriť. Pozrite si výber.

 

 

 

 

 

1. Jednou z najrozšírenejších komunít na Instagrame sú fotografi a cestovatelia. Čo bolo pôvodne projektom fotografa Murada Osmanna, ktorý so svojou priateľkou cestoval po svete, sa stalo populárnym hashtagom #followmeto, ktorý združuje nadšencov cestovania a fotografie. Ľudia z celého sveta napodobňovali ich typickú pózu, kde fotografa drží za ruku jeho priateľka a vedie ho na nové miesta. Fanúšikom sa odvďačil tým, že ich fotky zdieľal na svojom účte prostredníctvom krátkeho videa.

 

2. Účet @BlogSociety prišiel s hashtagom #blogtribe, cez ktorý ľudia každý utorok zdieľali svojich obľúbených blogerov. V súčasnosti ho však ľudia používajú v hociktorý deň týždňa, môžete tak natrafiť na mnoho zaujímavých autorov.

 

3. Hashtag, ktorý mnohým pomohol začať rána s úsmevom a naplniť ich aktivitami, ktoré ich tešia. #morningslikethese podporuje členov komunity v tom, aby zdieľali fotky krásnych rán, ktorými je radosť začínať deň.

 

4. Nadšencov fotografie a Instagramu môžete stretnúť vďaka #Instameet, a to nielen virtuálne. Instameet je stretnutie instagramerov na zaujímavom mieste, kde môžu spoznať jeden druhého, vytvoriť priateľstvá, ale najmä veľa fotiť a postovať na Instagram. Instameety sa konajú po celom svete, ale ak predsa len nenájdete jeden vo svojej blízkosti, môžete ho ľahko zorganizovať sami.

 

5. Kto by sa nepochválil milou fotkou svojho domáceho zvieratka? #cutepetclub je miesto, kde sa majitelia predbiehajú s fotkami rozkošných domácich miláčikov.

 

6. Rozsiahla je aj komunita #foodartist. Nájdete v nej fotografie jedál, ktoré sú doslova umeleckými dielami. Niektorí sa stali foodartistami v snahe naučiť malé deti jesť aj to, čo im nechutí – veď kto by nezjedol mrkvové pyré, ktoré vyzerá ako Nemo? Ak ste aj vy umelcami v kuchyni, v tejto komunite nájdete dostatok novej inšpirácie a svojimi výtvormi môžete inšpirovať aj ostatných.

 

7. Instagram nie je len miestom, kde nájdete umelecké fotky jedál, mačiatok alebo svetových pamiatok. Rozsiahle sú aj komunity handmade výrobcov, ako je napríklad komunita okolo hashtagu #knitspiration. Združuje nadšencov pletenia a háčkovania a je miestom inšpirácie.

 

8. A poďme na Slovensko. U nás sa stali veľmi populárnymi komunity, kde ľudia zdieľajú to, čo majú v ten deň na sebe oblečené, obuté, čo jedia a akú zaujímavú destináciu navštívili. Asi najznámejšou z nich je komunita @dnes_nosim, kde sú zverejňované fotky zaujímavých outfitov, ktoré boli označené #dnesnosim. Postupne vznikli komunity #dnescitam, #dnesobuvam, #dnesjem, #dnescestujem a #dnestetujem, kde si každý môže nájsť to svoje a označiť svoje príspevky týmito hashtagmi.

 

 

Pre ďalšie ukážky komunít, kliknite sem - nájdete tu aj informácie o tom, čo znamená "get featured" na Instagrame a ako docieliť to, že si vás značky všimnú. 

Poznáte ďalšie komunity, ktoré vás oslovili? Dajte vedieť v komentároch. 

Zdroj: Erika Brindzová

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 05:51