StoryEditor

Slovenský projekt: Odteraz si nemusíte pamätať žiadne heslá. Vyrieši to nový start up

14.11.2015, 16:15
Zabudnuté heslo do internet bankingu či stratené prihlasovacie údaje do najnovšieho Dropbox účtu by malo byť minulosťou. Na tomto mieste si uložíte všetky heslá. Aj tie najcitlivejšie.

Slovensko-americký startup prišiel so správcom hesiel, systémom, ktorý si pamätá všetky vaše heslá – SaferPass. Funguje na princípe pamätania všetkých hesiel používateľa a ich následného uloženia na cloud server za neustáleho priebehu kryptovania, vďaka čomu sľubuje, že všetky heslá sú v dokonalom bezpečí.

SaferPass sľubuje jednoduché používanie – stačí si pamätať jediné heslo, takzvaný master password, ktorý sa prihlási do aplikácie. Master password zároveň slúži aj na šifrovanie prihlasovacích údajov používateľa, pozná ho len majiteľ účtu. Pokiaľ si používateľ nechce ukladať svoje vlastné heslá pri každej novej registrácii na webe, SaferPass vygeneruje bezpečné heslo, ktoré automaticky uloží a pri ďalšom prihlásení ho za používateľa automaticky predvyplní.

SaferPass je zatiaľ dostupný na operačnom systéme Windows, OS X a zároveň je aj ako súčasť prehliadača Chrome odGooglu.

Tento slovensko-americký startup pripravuje tiež funkciu Secure Me, vďaka ktorej sa dokáže používateľ na diaľku odhlásiť či už z notebooku, tabletu alebo mobilu.

Zdroj: er

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 11:21