StoryEditor

Takto vyzerajú paródie na nápoj Kefírer

11.05.2016, 14:00
Na "Hitlerovský" nápoj reagujú viacerí. Okrem Mlíkomouša vzniklo aj maslo Máslovák.

Na "Hitlerovský" nápoj reagujú viacerí. Okrem Mlíkomouša vzniklo aj maslo Máslovák.

Nový nápoj Kefírer, ktorého existencia je stále záhadná, rozpútala vtipné reakcie na internete. Pozornosť vzbudil najmä obalom, na ktorom vyzobrazuje Hitlera. Okrem nápadného názvu, ktorý evokuje oslovenie Vodca (Führer), nápoj v kampani využíva i udalosti z čias druhej svetovej vojny. A to najmä pri opisoch produktu. Viac sa dočítate tu.

Krátko potom, ako teasingom výrobcovia oznámili, že nápoj vstupuje na trh (stať by sa tak malo 17.5. a dostať by sa mal najprv na české pulty predajní), vzniklo niekoľko paródií. A to najmä z dôvodu, že výrobcovia síce komunikujú s médiámi a Facebook stránka sa pravideľne plní informáciami, stále pretrvávajú pochybnosti, či ide o skutočný produkt.

Najprv na nápoj so siluetami Hitlera reagoval produkt s názvom Mlíkomouš. Má ísť o revolučné mlieko od Stalina. 

Svoj príchod Mlíkomouš oznámil na Facebooku takýmto vizuálom, ktorý sprevádzal popis: A je to tu! Mliečna revolúcia začala!

 

Pre Stratégie zakladateľ Facebook stránky potvrdil, že stránka bola pôvodne založená len ako reakcia na Kefírera a neplánovalo sa, že by sa nejakým spôsobom mohol produkt dostať do obchodov. "Keď ale teraz vidíme veľký záujem, tak by sa možno nejaká malá distribúcia naplánovať mohla. Inak s Kefírerom nie sme nijako spojení, dokonca ani nevieme, kto je zakladateľom stránky," povedal zakladateľ stránky Mlíkomouš. Na otázku, či ide o reálny produkt, nám odpovedal, že zatiaľ nejde o produkt, ktorý by reálne existoval, ale uvažujú konktaktovať niektorých výrobcov mliečnych výrobkov, či by nemali záujem. 

 

Nápoj sa komunikáciou na Facebooku tvári ako skutočný, ktorý sa momentálne snaží dohodnúť s obchodnými reťazcami na distribúcii.

 

V rovnakom obchodnom procese sa práve nachádza nápoj Kefírer, ktorý svoju snahu dohodnúť sa s obchodnými reťazcami opísal na Facebooku vo videu, v ktorom hrá Hitler. Vvyjadruje v ňom pohoršenie nad tým, že Tesco odmietlo nápoj zalistovať. 

Či je Mlíkomouš len fanúšikovská satira, uvidíme, veríme, čoskoro. Prvý ale kto okomentoval konkurenčný nápoj, bol sám Kefírer a to slovami: Toto je vojna. Vodca medzi kefírmi očividne nikdy nespí!

 

K Mlíkomoušovi sa v satirickom humore pridalo i maslo Máslovák. Už z názvu cítiť národnú hrdosť Slovákov a za zamyslenie tiež stojí i písmo, ktoré použili na obale. To nápadne pripomína písmo z fašistického slovenského štátu. Okrem neho je na obale vyzobrazený aj gardistický znak. Tu s veľkou pravdepodobnosťou ide o fanúšikovský vtip, na Facebooku maslo aktívne nekomunikuje, zapája sa však do diskusií na Facebook stránke Kefírera. 

 

Zdroj: eb.

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 14:43