StoryEditor

Tlstý bankár z reklamy spláca exekúcie a kedysi mu vypínali elektrinu

09.10.2014, 15:09
Hlučný, neohrabaný chlap z reklamy na českú banku. Kto to je a aké mal on sám problémy platiť účty?

Jeho postavu aj vety pozná rozhodne viac ľudí ako jeho meno. Na obrazovkách českých televízii sa totiž objavuje každý deň a pri prepínaní kanálmi si ho nepochybne všimli aj Slováci. Tancuje a kričí: "A potom si vezme u nás najdrahšie pôžičkuuuuu..." Veľký rozhovor s hercom Tomášom Jeřábkom (40) prináša štvrtkový Magazín Dnes.

Ako herec výrazne neprerazil. Mal rád bohémsky spôsob života a za peniazmi sa nehnal. Nikdy nemal stály angažmán, od skončenia pražskej DAMU je na voľnej nohe. Veľké roly nedostával a občas si len zahral v reklame. "Hovoril som si, že je vlastne fajn bývať v prenájme, mať matrace len na zemi, nestresovať sa hypotékou," hovorí. V menších úlohách sa objavil v ôsmich seriáloch, napríklad ako uletený ​​telocvikár v seriáli Základka. Keď niečo zarobil, vystačilo mu to na pár mesiacov. A niekedy ani to nie.

"Bolo aj obdobie, kedy sme s priateľkou niekoľko týždňov jedli len zemiaky s kapustou," spomína v rozhovore pre Magazín Dnes. Keď bolo najhoršie, vypli im aj elektrinu, pretože neplatili účty.

V reklame pracoval už skôr, odohral niekoľko malých rolí, často pre zahraničie. O príležitosť hrať hrubianskeho bankára súperil na kastingu sa stovkou iných hercov. Uspel a tá rola mu zmenila život. Priniesla mu tiež slušné živobytie. Dokonca si musel najať agentku na zmluvy.

Z minulosti dodnes spláca pôžičky, o ktorých teraz sám hovorí v televíznej reklame. Dokonca má aj nejaké exekúcie. "Ja totiž nemám široké lakte. Ona mi vyjedná, že napríklad za prácu dostanem dvakrát väčší honorár," opisuje Tomáš Jeřábek prínos agentky.

http://youtu.be/CL4vWs8wrpE

http://youtu.be/bTLXh_fr9gM

http://youtu.be/GadoiXIZD6s

http://youtu.be/gb6mTKlBBbo

Zdroj: wil/iDnes

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
16. apríl 2024 20:27