StoryEditor

Vzniká nový coworkingový priestor v Bratislave (foto)

11.09.2014, 16:24
Volá sa Impact Hub. Pozrite sa, ako bude vyzerať a v čom chce byť iný.

Na Hviezdoslavovom námestí v posledných týždňoch vzniká nový coworkingový priestor. Ide o priestor s názvom Impact Hub, ktorý má spájať začínajúcich podnikateľov, či mentorovať tých, ktorí so svojím nápadom ešte len začínajú.  

Impact Hub je medzinárodná platforma, ktorá sa pôvodne nazývala The Hub. Vznikla v roku 2005 v Londýne. Dnes pod licenciou existuje vyše 60 "hubov" po celom svete. Ten bratislavský ju získal až na tretí krát. O tom, čo zakladatelia považujú za nevyhnutné urobiť pre to, aby ste sa vyhli počiatočným prešľapom, ak začínate podobný projekt, čítajte v najbližších Stratégiách v komentároch. 

Novoznikajúci coworkingový priestor sa chce podľa slov zakladateľov odlíšiť kvalitou workshopov a spíkrov, či poskytovaním mentoringu. Spoločne veria, že vytvoria priestor, kde sa budú stretávať komunity ako začínajúci podnikatelia, ženy či komunity, ktorým sa nedostalo dostatok priestoru realizovať sa, ako napríklad pracujúci ľudia, ktorí chcú využiť svoj potenciál.

"Vychádzame z toho, čo nám osobne v našom meste chýba. Impact Hub poskytne bežným pracujúcim ľuďom,  študentom aj freelancerom možnosť vyskúšať si rôzne oblasti a získané nové zručnosti využiť v bežnom živote. Tradičnejšie ako marketing, IT, manažment či rozvoj soft skills, no chceme dať priestor aj umeniu či netradičným odborom. Workshopy budú pre malé skupiny ľudí, aby sme zachovali ich kvalitu a organizované ako pravidelné podujatia, ” uviedla Baška Klimeková, spoluzakladateľka. 

Stratégie boli včera na prvej oficiálnej návšteve, kedy zakladatelia chceli získať feedback na nový priestor zatiaľ v štádiu prestavby. Čo by ste navrhli vy? 

 

foto: Stanči Karellová

Zdroj: eb.

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 23:55