StoryEditor

Vznikla Únia grafických dizajnérov Slovenska

29.04.2016, 07:26
Cieľom únie bude hovoriť o tom, akú hodnotu má grafický dizajn. Vznikla presne v deň, kedy aj Slovensko dostalo novú grafickú podobu.

Včera vznikla Únia grafických dizajnérov Slovenska. Ide o občianske združenie, ktorá bude na Slovensku rozvíjať a moderovať verejnú diskusiu o hodnote grafického dizajnu. 

Členovia únie majú za cieľ byť aj odborným garantom a partnerom pre všetky subjekty, ktoré grafický dizajn nakupujú alebo tvoria. Únia vznikla v príznačný deň, keď aj Slovensko dostalo novú grafickú tvár (Good Idea Slovakia). "Aj keď to tak nevyzerá, je náhoda, že v rovnaký deň, ako bola predstavená nová značka pre Slovensko a nová vizuálna identita štátnej správy, vznikla profesná organizácia Únia grafických dizajnérov Slovenska," hovorí Martin Bajaník, ktorý je jeden z členov únie a dodáva: "UGDS vznikla aj ako reakcia na mnohé verejné obstarávania, ktorých predmetom bol grafický dizajn a pri ktorých sa viedla častokrát neodborná a zavádzajúca verejná debata."

Únia má celkovo deväť členov, medzi ktorých patrí Martin Bajaník, Juraj Blaško, Jozef Dobrík, Peter Hajdin, Boris Meluš, Pavlína Morháčová, Mária Rojková, Ján Šicko a Michal Tornayi . Počet členov nie je uzavretý a v pláne je prijať ďalších významných dizajnérov. "Únia je rada, že môže konštatovať, že cíti podporu ako Slovenského centra dizajnu, tak aj odbornej verejnosti a teší sa na spoluprácu s nimi," uzatvára Bajaník. 

 

Zdroj: eb.

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
24. apríl 2024 11:25