StoryEditor

Cez mobily nakupuje stále viac Slovákov

24.04.2015, 11:06
Portál Heureka.sk zaznamenáva už takmer každý tretí prístup cez mobilné zariadenia.

Nakupovanie cez mobilné zariadenia využíva stále viac Slovákov. Už cez ne neprehliadajú len weby či čítajú správy, stále obľúbenejší je práve nákup. Smartfóny na pripojenie k internetu na Slovensku využíva viac ako štvrtina používateľov internetu, stránky e-shopov či porovnávačov navštívi každomesačne cez mobilný internet približne 700 000 Slovákov. Potvrdzuje to aj najväčší slovenský nákupný portál Heureka.sk. „Takmer každý tretí prístup na Heureke je cez mobilné zariadenia. Mobilnú verziu má pritom iba každý piaty e-shop,“ hovorí riaditeľ portálu Heureka.skTomáš Braverman. Až  46 % užívateľov, ktorí prišli cez smartfóny, sa už na ich stránky nevrátia, keď sa po prvý raz nenačítajú v poriadku Kým v apríli 2014 sana Heurekuprihlasovaloceztakétozariadenia len 21 % Slovákov, v marcitohto roka to bolo už 30 % a čísla stále rastú. Cez tablet pritomprichádza 30 % zákazníkov a cez mobil 70 %.

Možnosti, ako vyjsť v ústrety zákazníkom, sú tri – mobilný web, responzívny dizajn alebo aplikácia. „Mobilným webom možno zákazníkom ponúknuť špecifický obsah, ktorý im je ušitý priamo na mieru. Budúcnosťou je responzívny web. Je však technicky aj graficky náročnejší. Cenovo najnáročnejšou je aplikácia, pritom je vždy potrebné mať k nej aj web. Aplikáciu využívajú predovšetkým lojálni zákazníci,“ vysvetľuje Tomáš Braverman.

Nákupný portál Heureka.sk ponúka ako jediný prostredníctvom svojej aplikácie možnosť skenovať čiarové kódy a jednoducho nájsť rovnaký tovar priamo v ponuke e-shopov na Heureka.sk. Aplikácia však umožňuje porovnávať ceny, čítať recenzie, prezerať fotogalérie, získať bližšie info o produkte aj jeho dostupnosti a vyhľadávať obľúbené produkty podľa kategórií či hodnotení.„Aplikáciu neustále zdokonaľujeme a rozširujeme. Chceme užívateľom mobilných zariadení pripraviť čo najpohodlnejší spôsob nakupovania,“ dodal Tomáš Braverman. 

Zdroj: PRime time

menuLevel = 2, menuRoute = news/tlacove-spravy, menuAlias = tlacove-spravy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
23. apríl 2024 18:14