StoryEditor

Gemius meria návštevnosť internetu v Belgicku a Luxembursku

15.04.2014, 13:16
Zmluva s lokálnym združením pre internet Centre d'Information sur les Médias (CIM) zahŕňa realizáciu výskumu gemiusAudience na oboch trhoch po dobu dvoch rokov s možnosťou ďalšieho predĺženia.

Spoločnosť Gemius sa v apríli tohto roka stala oficiálnym dodávateľom merania návštevnosti internetu v Belgicku a Luxembursku. Zmluva s lokálnym združením pre internet Centre d'Information sur les Médias (CIM) zahŕňa realizáciu výskumu gemiusAudience na oboch trhoch po dobu dvoch rokov s možnosťou ďalšieho predĺženia.

Belgicko a Luxembursko sú po Portugalsku a Dánsku ďalšími západnými trhmi, kde spoločnosť úspešne rozvíja svoje výskumné aktivity. Belgicko a Luxembursko s rozšírením internetu dosahujúcim 75 % resp. 80 %* sú v poradí 35. a 36. štátom, kde Gemius realizuje svoj ​​výskum merania návštevnosti internetu.

"Tešíme sa na spoluprácu so spoločnosťou Gemius, ktorá je v oblasti merania návštevnosti internetu uznávaným odborníkom. Výsledkom našej spolupráce by malo byť nájdenie pragmatických výskumných riešení v tejto rýchlo sa rozvíjajúcej oblasti", komentuje Stef Peeters, generálny riaditeľ belgického združenia pre internet CIM.

"Združenie CIM sa rozhodlo využívať naše služby na základe nášho imidžu a renomé, ktoré sme získali medzi združeniami pre internet na ostatných európskych trhoch. Našu konkurenčnú výhodu videlo najmä v skutočnosti, že sme schopní poskytovať výskumné riešenia šité na mieru a prispôsobovať ich špecifickým potrebám daného trhu. Naša spoločnosť je navyše zárukou kvalitnej metodológie a infraštruktúry", hovorí Piotr Ejdys, CEO spoločnosti Gemius.

Belgické združenie pre internet, Centre d'Information sur les Médias, bolo založené v roku 1971 a pôsobí v oblasti všetkých médií na lokálnom trhu: televízie, rozhlasu, tlače, outdooru, filmu, internetu a reklamy. Táto nezisková organizácia publikuje najdôležitejšie údaje vzťahujúce sa k médiám v Belgicku. Jej členmi sú najväčší hráči zo segmentu inzerentov, reklamných agentúr a vydavateľov. Viac informácií nájdete na: www.cim.be.

Výskum gemiusAudience (na Slovensku pod názvom AIMmonitor), ktorý meria návštevnosť webových stránok z klasických PC a mobilných zariadení, sledovanosť online videa a demografický profil internetových užívateľov, vykonáva spoločnosť Gemius v 36 štátoch Európy, Blízkeho východu a severnej Afriky v súlade s medzinárodným kódexom ICC/ESOMAR.

Zdroj: Gemius Slovakia

menuLevel = 2, menuRoute = news/tlacove-spravy, menuAlias = tlacove-spravy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 04:26