StoryEditor

Ivan Hronec menovaný európskym distribútorom mesiaca

18.09.2014, 08:11

Asociácia Film New Europe, organizácia združujúca filmových profesionálov v strednej a východnej Európe a v Pobaltí, vybrala zakladateľa, majiteľa a prezidenta mediálnej spoločnosti Film Europe Media Company Ivana Hronca za distribútora mesiaca.

Hroncova Film Europe Media Company s tímami v Prahe, Bratislave, Londýne a v Cannes sa špecializuje na financovanie, rozvoj a produkciu, distribúciu, predaj a vydavateľskú činnosť, konzultácie a šírenie európskeho filmu. Do programov českých, slovenských, maďarských a poľských kín a festivalov priniesla od roku 2009 viac ako 200 špičkových filmov. Od roku 2010 prevádzkuje národné tematické televízne kanály KINO CS, Doku CS a MUZIKA CS. V roku 2011 spustila vysielanie FILM EUROPE CHANNEL - prvá európska filmová televízia s 800 filmami výhradne európskej kinematografie. V septembri 2013 otvorila v Bratislave festivalové KINO FILM EUROPE.

„S najväčšou pravdepodobnosťou sme jedinú (bláznivú) spoločnosťou, ktorá výhradne nakupuje, distribuuje a vysiela v televízii európske filmy. Skutočnosť, že nie sme štátom sponzorovaná spoločnosť, tomu dodáva istú zaujímavú príchuť. Sme súkromná, na zisk orientovaná spoločnosť. Jediné, čo nás odlišuje od iných obchodných subjektov, je umelecká kvalita našich produktov, čo sú vysoko oceňované filmy, väčšinou víťazi áčkových festivalov, rovnako ako forma ich distribúcie v kinách a televízii,“ konštatoval Ivan Hronec.

Zaznamenania hodný je napríklad fakt, že Film Europe zakúpila práva na Holuba sediaceho na strome a premýšľajúceho o živote Roya Anderssona už na Filmovom festivale v Cannes, päť mesiacov pred tým, ako bol ovenčený cenou Zlatý lev v Benátkach.

Okrem iných aktivít Film Europe Media Company stojí za novou filmovou prehliadkou Be2Can, vďaka ktorej budú mať od 6. do 15. októbra českí a slovenskí diváci prvýkrát príležitosť vidieť exkluzívnu kolekciu filmov zo špičkových medzinárodných filmových festivalov v Berlíne, Benátkach a Cannes. Be2Can vo vybraných kinách v kinopremiére uvedie takmer 20 aktuálnych filmov sezóny 2014 z Cannes a Berlinale, z toho 3 filmy v jedinečnej „day and date“ kino a Video-On-Demand (VOD) premiére, takmer 60 filmov z minulých ročníkov vo VOD premiére a viac ako 50 filmov na televíznom kanáli Film Europe Channel! „Kvalita, počet filmov a komplexný distribučný model nás oprávňuje nazvať Be2Can VEĽKÝM filmovým festivalovým ozvenou,“ dodal Ivan Hronec k unikátnemu festivalovo-distribučnému konceptu. 

Aktuálne informácie o festivale Be2Can, o pripravovaných filmoch a akciách nájdu záujemcovia na facebookovej stránke https://www.facebook.com/Be2CanFestival.

Zdroj: Film Europe

menuLevel = 2, menuRoute = news/tlacove-spravy, menuAlias = tlacove-spravy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
18. apríl 2024 20:40