StoryEditor

Jupík sa dostal medzi 200 najlepších obalov sveta

04.08.2015, 09:38
Prestížny reklamný zborník a webový portál Lürzer´s Archive publikuje od roku 2004 každé dva roky 200 najlepších diel v odbore grafika. Porota zložená z odborníkov vyberá vždy v jednotlivých kategóriách najlepšie práce z celého sveta. Do výberu 200 Best Packaging Design worldwide sa tento rok prebojoval dizajn detských nápojov Jupík spoločnosti Kofola.

Do aktuálneho zborníka Lürzer´s Archive pre rok 2015 sa prihlásilo viac ako 3000 svetových dizajnových diel. Jupík z dielne slovenského štúdia vizuálnej komunikácie Pergamen zaujal porotu svojím atraktívnym vzhľadom a dostal sa do tohtoročného výberu prestížneho zborníka v kategórii Nealkoholické nápoje.

Značka Jupík sa správa veľmi pdobne ako mladí spotrebitelia: je hravá, nevinná a plná života. Tak komentovali porotcovia Pentawards obaly nápojov. „Práve tieto aspekty sa premietIi do tvorby dizajnu Jupíka,“ hovorí Alena Procházková, Senior brand manažérka Jupík. „Hravé ilustrácie detí oblečených v kostýmoch zvieratiek umožňujú deťom stotožniť sa so zábavnými a obľúbenými ovocnými príchuťami Jupík. K jednotlivým druhom nápoja sú priradené rôzne zvieratá, takže namiesto jahodového alebo malinového si deti môžu dať napríklad zajačikový alebo krokodílový Jupík,“ dodáva.

Zámer, aby sa nové obaly páčili deťom aj ich rodičom a aby svojou jednoduchosťou vyčnievali v záplave iných značiek, sa bez debaty podarilo naplniť. Zaradenie do výberu Lürzer´s Archive je ďalšie z radu ocenení, ktoré Jupík získal. Porotcovia prestížnej dizajnérskej súťaže Pentawards ocenili obaly detských nápojov Kofola už v roku 2013, kedy získal Jupík aj cenu Red Dot Award, prezývanú dizajnérsky Oscar. 

Zdroj: PR Clinic

menuLevel = 2, menuRoute = news/tlacove-spravy, menuAlias = tlacove-spravy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 02:26