StoryEditor

Káčer na bicykli dnes odštartoval z Bratislavy do Tatier

27.07.2015, 10:31

Správca Nadácie TA3 Peter Káčer chce po minuloročnom úspechu zdolať trasu TA3 – TATRY, aby pomohol ľuďom s ťažkým životným osudom.

Po niekoľkomesačnej náročnej fyzickej a psychickej príprave dnes Peter Káčer o 9:15 hod odštartoval z areálu televízie TA3 do Vysokých Tatier.

Trasu, ktorá má sedem etáp, je rozhodnutý zdolať za 7 dní. Chce tak prekonať nielen sám seba, ale najmä pomôcť tým, ktorí si sami pomôcť nedokážu. Každý deň bicykluje za konkrétny príbeh, ktorého súčasťou je pomoc konkrétnej osobe alebo inštitúcii.

Pred jeho štartom ho prišlo podporiť a pozdraviť množstvo kolegov z televízie TA3, z Nadácie TA3, novinári, ale aj blízki a fanúšikovia.

Na spoločnú cyklocestu naprieč Slovenskom sa spolu s Petrom na bicykli vybrali aj jeho kolega Lukáš Grešš – manažér redakcie spravodajstva a publicistiky a Peter Škora – fyzioterapeut a kondičný tréner. 

Peter Káčer sa narodil s diagnózou DMO a aj napriek nepriaznivým predpovediam lekárov sa postavil na vlastné nohy, vyštudoval VŠ, pracuje ako správca Nadácie TA3 a jeho životným štýlom je prekonávať méty, ktoré sú často náročné aj pre zdravého človeka. Ale najmä chce pomáhať ľuďom a organizáciám, ktoré pomoc najviac potrebujú. Svojim počinom prispieva nielen k publicite samotnej zbierky, ale vďaka pozitívnym ohlasom a tým, že sa do nej po minuloročnom úspechu opäť zapája svojou jazdou na bicykli naprieč Slovenskom, pomáha k zvýšeniu povedomia o rôznych možnostiach liečby.

Dúfame, že vás Petrova húževnatosť a iniciatíva nenechá chladnými a že sa do skvelého projektu zapojíte aj vy zaslaním prázdnej SMS správy na číslo 832 v hodnote 1 eura a rovnako o tejto akcii upovedomíte čo najväčší počet ľudí.  Každá sms správa bude zaradená do žrebovania o atraktívne ceny.

Pondelková etapa povedie z Bratislavy do Piešťan. Celková trasa má takmer 360 km a vyústi v nedeľu, 2. augusta 2015, na Štrbskom Plese. Táto posledná etapa cesty je veľmi náročná, ale Peter sa rozhodol prekonať sám seba! V nedeľu sa k nemu môžu pripojiť aj jeho fanúšikovia. Bicyklovať bude na trase Tatranská Polianka - Sliezsky dom, až do cieľa na Štrbské Pleso. Tam ho prídu podporiť známe osobnosti a návštevníci Tatier. Viac informácií o akcii Káčer na bicykli, o zbierke, ako aj o ľuďoch, pre ktorých je určená, nájdete na stránkach Nadácie TA3 www.ta3.com/nadacia, alebo aj priamo vo vysielaní televízie TA3. 

Zdroj: TA3

menuLevel = 2, menuRoute = news/tlacove-spravy, menuAlias = tlacove-spravy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 12:05