StoryEditor

Novú kriminálnu sériu pre HBO natočí režisér Vladimír Michálek

03.03.2015, 14:04

Šesťdielnu kriminálnu sériu s pracovným názvom MAMON, ktorou spoločnosť HBO pokračuje vo vlastnej československej hranej tvorbe, začne od 3. marca natáčať režisér Vladimír Michálek. Realizáciu tohto mysteriózneho thrilleru - vychádzajúceho z úspešného nórskeho formátu Mammon a naplánovaného na 75 natáčacích dní - zabezpečuje spoločnosť Bionaut. Natáčanie prebieha v Čechách i ďalších lokáciách. V pripravovanej sérii sa objaví množstvo uznávaných českých hercov na čele s Matějem Hádkem a Evou Leimbergerovou.  

Hlavným hrdinom je novinár, ktorý sa zaoberá kauzou okolo významného podniku, ktorý riadi štát. Pri získavaní podkladov k vznikajúcej reportáži narazí novinár na kontroverzné informácie. Tie sa týkajú jeho vlastného brata. Ten je do škandálneho prípadu osobne zapletený.

Spoločnosť HBO Europe vstúpila v posledných rokoch do českej a slovenskej hranej tvorby, a to niekoľkými unikátnymi projektmi. Trojdielna dráma Horiaci ker o dôsledkoch obeti Jána Palacha a počiatkoch normalizácie po auguste 68 získala rekordných jedenásť Českých levov a množstvo ďalších cien. Obe série seriálu Terapie o psychológovi a jeho klientoch boli vyznamenané cenami Trilobit, ktoré udeľuje Český filmový a televizní svaz -  FITES. Divácky najúspešnejším titulom v histórii HBO je práve odvysielaný romantický seriál Až po uši, ktorý pre HBO Europe natočil režisér Jan Hřebejk.

Zdroj: Top of Mind

menuLevel = 2, menuRoute = news/tlacove-spravy, menuAlias = tlacove-spravy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 00:53