StoryEditor

Nový projekt RTVS Hlasy tichého sveta

22.09.2014, 14:49

Špeciálna podpora minoritnej skupiny obyvateľstva, a to občanov so sluchovým postihnutím štartuje RTVS symbolicky, prvým dňom Medzinárodného týždňa nepočujúcich. Formát Hlasy tichého sveta začína už dnes na Dvojke.

RTVS v spolupráci s Nadačným fondom Telekom pripravila pod režisérskou taktovkou Dariny Mikolášovej sériu príbehov o ľuďoch, ktorí počujú len svoj vnútorný hlas vrušnom svete ticha. Nový formát pod názvom Hlasy tichého sveta RTVS spúšťa vo vysielaní Dvojky a nadväzuje tak na úspešnú spravodajskú reláciu Správy RTVS v slovenskom posunkovom jazyku, ktorú pripravujú nepočujúci redaktori a moderátori v spolupráci s redakciou spravodajstva RTVS. Václav Mika, generálny riaditeľ RTVS: „Vysielanie pre minority je jednou z kľúčových úloh verejnoprávneho média, našou métou, ale aj ambíciou je vybudovanie redakcie s nepočujúcimi zamestnancami, avšak aktuálne plníme v rámci našich možností ciele, ktoré sú splniteľné a som veľmi rád, že RTVS prináša naviac tento formát.“ Vznik projektu finančne podporil Nadačný fond Telekom. Miroslav Majoroš, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ spoločnosti Slovak Telekom: „S Nepočujúcimi spolupracujeme od roku 2002. Prostredníctvom našich služieb a grantových programov sa snažíme uľahčiť im život a pomáhať prekonávať bariéry, ktoré ich najviac trápia. Som rád, že aj prostredníctvom relácie Hlasy tichého sveta môžeme ukázať, že Nepočujúci sú takí istí ľudia ako my, ktorí majú svoje sny a idú za svojim cieľom napriek hendikepom. Verím, že príbehmi inšpirujeme aj ďalších Nepočujúcich nasledovať ich príklad.“

Diváci Dvojky reláciu Hlasy tichého sveta budú môcť sledovať už dnes, tj. 22.9.2014 o 19:50, pred Správami RTVS v slovenskom posunkovom jazyku.

Zdroj: RTVS

menuLevel = 2, menuRoute = news/tlacove-spravy, menuAlias = tlacove-spravy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 11:25