StoryEditor

Pridelenie frekvencií Rádia VIVA novému subjektu bolo v súlade so zákonom

11.09.2012, 17:15

Generálna prokuratúra SR oznámila Rade pre vysielanie a retransmisiu svoje stanovisko k podnetu spoločnosti VIVA PRODUCTION HOUSE, s.r.o.

Neúspešný uchádzač o rozhlasové frekvencie, na ktorých dnes vysiela Rádio VIVA, sa na prokuratúru s podnetom obrátil po jarnom výberovom konaní, v ktorom Rada rozhodla o pridelení frekvencií spoločnosti CORPORATE LEGAL, s.r.o. Podnet na preskúmanie zákonnosti rozhodnutia Generálna prokuratúra SR odložila ako neopodstatnený. Podľa prokuratúry teda Rada pridelila frekvencie novému projektu Info Rádio v súlade so zákonom.

 

„Rozhodnutie o udelení licencie na vysielanie spoločnosti CORPORATE LEGAL, s.r.o. ako celok ešte nie je právoplatné. Po tom, ako Rada rozhodla o zamietnutí pridelenia frekvencií spoločnosti VIVA PRODUCTION HOUSE, s.r.o. sa jej konatelia voči rozhodnutiu odvolali na Najvyšší súd. K odvolaniu Rada poslala súdu svoje stanovisko, Najvyšší súd zatiaľ rozhodnutie nevydal,“ vysvetlil Ľuboš Kukliš, riaditeľ Kancelárie Rady pre vysielanie a retransmisiu.

Zdroj: Rada pre vysielanie a retransmisiu

menuLevel = 2, menuRoute = news/tlacove-spravy, menuAlias = tlacove-spravy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 10:08