StoryEditor

Rádio Europa 2 dnes prekvapilo maXXimom slovenskej hudby

17.04.2015, 14:04

Najpočúvanejšie rádio pre mladých Europa 2 protestuje proti navrhovanej novele Zákona o vysielaní a retransmisii, ktorá bez akejkoľvek diskusie s rádiami výrazne zvyšuje podiel domácej hudby v playlistoch.

Rádio Europa 2 dnes bez predošlého avizovania šokovalo poslucháčov. Od rána je z vysielania možné počuť iba slovenskú hudbu všetkých žánrov.  Až do polnoci tak majú poslucháči možnosť porovnať kvalitu domácej produkcie, ktorá by sa prípadným schválením zákona dostala do bežných playlistov. 

Týmto krokom chce Europa 2 poukázať na absurdnosť zákona, ktorý nad rámec platnej licencie diktuje komerčným rádiám, koľko percent akej hudby majú hrať.  „Chceme tým vyvolať širšiu diskusiu o tom, či sú kvóty dobrým riešením pre podporu domácej hudobnej scény a či naopak nie sú kontraproduktívne,“ povedala riaditeľka rádia Europy 2 Jitka Fürst. Do diskusie sa môžu zapojiť aj poslucháči, ktorí počas dňa majú možnosť online komentovať playlist a vyjadriť svoj názor cez sociálne siete.

Ako sa ďalej vyjadrila Jitka Fürst: "Nevidím dôvod, prečo by mal zákon ešte nad rámec platnej licencie obmedzovať rádia a diktovať im, koľko percent akej hudby majú hrať najmä u komerčných rádií. Samozrejme máme záujem hrať kvalitnú slovenskú hudbu, ktorá sa bude páčiť našim poslucháčom, podľa toho vyberáme a nasadzujeme songy aj teraz. Ak nám niekto predpíše, koľko percent to musí byť, tak to môže za chvíľu hovoriť pekárom, aby vyrábali napríklad 80% tmavého pečiva, pretože je zdravšie. "

 Europa 2 je obľúbené rádio pre mladých ľudí. Je synonymom zábavy a najnovšej hudby na slovenskom trhu. Každý týždeň oslovuje takmer 750 tisíc poslucháčov. Na poli sociálnych sietí je na slovenskom trhu jednotkou. www.europa2.sk.

Zdroj: Europa 2

menuLevel = 2, menuRoute = news/tlacove-spravy, menuAlias = tlacove-spravy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 15:27