StoryEditor

SACR investovala do propagácie univerziády takmer 500 tisíc eur

23.01.2015, 09:20
 
BRATISLAVA 22. januára (SITA) - Slovenská agentúra pre cestovný ruch (SACR) investovala do propagácie 27. Svetovej zimnej univerziády takmer 500 tisíc eur. Vysokoškolské medzinárodné športové podujatie, ktorého organizátorom je Medzinárodná federácia vysokoškolského športu, sa na Štrbskom Plese vo Vysokých Tatrách začne 24. januára slávnostným ceremoniálom. Informovala o tom vo štvrtok SACR.
 
Medzi aktivity na propagáciu univerziády patrili podľa zverejnených informácií výstavy a veľtrhy cestovného ruchu v Rusku, Veľkej Británii, Poľsku, Rakúsku, ale aj v Nemecku. Spomínané podujatie sa malo dostať do povedomia verejnosti tiež prostredníctvom článkov v slovenských či zahraničných médiách. SACR využila aj reklamné spoty v televíziách na Slovensku a v Českej republike, online reklamu na webových stránkach Google a YouTube, ale tiež bigboardy v slovenských okresných mestách.
 
Videoklip s pozvánkou na univerziádu sa vysielal aj v autobusoch mestskej hromadnej dopravy v SR a ČR. "Pre propagáciu Svetovej zimnej univerziády sme urobili maximum. Dúfame, že televízne a rozhlasové spoty, reklama v zahraničí aj prostredníctvom YouTube pritiahne na toto významné športové podujatie čo najviac divákov, ktorí si z Tatier a Osrblia odnesú nezabudnuteľné zážitky a budú sa sem radi vracať," uviedla generálna riaditeľka SACR Marta Kučerová.
 
Ako ďalej priblížila, SACR spomínanú akciu propaguje už od polovice minulého roka. "Súčasťou zimnej kampane, ktorou sme pozývali domácich aj zahraničných návštevníkov na lyžovačku na Slovensku, bola aj informácia o najväčšom sviatku vysokoškolských športovcov. Naším zámerom je predstaviť Slovensko ako atraktívnu celoročnú destináciu a inšpirovať návštevníkov univerziády, aby sa k nám vrátili na dovolenku," poznamenala Kučerová.
 
V Tatrách pôjde o tretiu univerziádu v poradí. Predchádzajúce sa uskutočnili v rokoch 1987 a 1999. Hostiteľskou krajinou tohto ročníka je okrem Slovenska aj španielska Granada.
menuLevel = 2, menuRoute = news/tlacove-spravy, menuAlias = tlacove-spravy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 01:09