StoryEditor

ŠKODA Fabia získala dizajnové ocenenie Red Dot Award

30.03.2015, 15:43
Od základu novo vyvinutátretia generácia modelu ŠKODA Fabia získala prestížneocenenie Red Dot Award za vynikajúci produktový dizajn.

Ocenenie každoročne udeľuje odborná porota v hviezdnom medzinárodnom zložení. S počtom 4 928 prihlásenýchproduktov od 1 994 účastníkov z 56 krajín len v tomto roku jenajväčšou medzinárodnousúťažou produktového dizajnu na svete. ŠKODA Fabia je už ôsmym vozidlom ŠKODA, ktorý získal toto ocenenie.Nová Fabia sa hrdí aj prestížnym titulom Auto roka 2015 na Slovensku.

Nová ŠKODA Fabia na európske trhy vstúpila v novembri 2014. Jej úplne nový,emocionálny vzhľad so silným charakterom budí nadšenie. S precíznym dizajnom je obľúbený malý automobil podstatne športovejší a výraznejší ako jeho predchodca a boduje vyváženými proporciami, kryštalickými tvarmi a ostrými líniami. Nová ŠKODA Fabia je mladý, atraktívny malý automobil s charakterom - má v sebe vášeň, je moderný a všestranne individualizovateľný. Ako prvý sériový model značky ŠKODA využíva nová ŠKODA Fabia dizajnové prvky štúdie ŠKODA VisionC.

Nové tvaroslovie značky ŠKODA presvedčilo aj porotu súťaže Red Dot Award. Nová Fabia sa musela podrobiť detailnému hodnoteniu, ktoré vykonala 38-členná skupina expertov, zložená z profesorov dizajnu, výtvarníkov a odborných novinárov 25 národností. Tí hodnotili dizajn vozidla na základe vybraných hodnotiacich kritérií ako je stupeň inovácie, funkčnosť, ergonómia a životnosť. Pri celkovom hodnotení bola zohľadnená aj šetrnosť voči životnému prostrediu a kvalita.

„Nová Fabia ponúka väčšiu dynamiku a silnejší charakter než kedykoľvek predtým,“ hovorí šéfdizajnér Jozef Kabaň. „Veľmi nás teší, že nové tvaroslovie bolo našimi zákazníkmi aj odborníkmi tak priaznivo prijaté. Ocenenie v súťaži Red Dot Award nás utvrdzuje v správnosti ďalšieho vývoja dizajnového jazyka značky ŠKODA,“dodáva Jozef Kabaň.

Okremdizajnu určuje ŠKODA Fabia nové meradláaj technikou a funkčnosťou. Malé vozidlo zaujme vynikajúcimi ekologickými hodnotami a špičkovou technikoupríznačnou pre automobily z vyšších tried. Typická pre vozidlá značky ŠKODA je veľkorysá ponuka priestoru. Fabia ponúka okrem iného aj najväčší batožinový priestor v triede malých vozidiel, vysokúfunkcionalitua až 19 Simply Clever riešení.

Perfektný mix emócií a funkčnosti presviedča aj na trhu. Za prvé dva mesiace roka 2015 vzrástol predaj modelu Fabia v západnej Európe o 11,7 % a v strednej Európe dokonca o 32,7 %.

ŠKODA získala ocenenie Red Dot Award už po ôsmykrát. Ako prvý model značky si toto ocenenieodniesla v roku 2006 ŠKODA Octavia Combi. V roku 2007 nasledovala ŠKODA Roomster a v roku 2008 ŠKODA Fabia druhej generácie. V roku 2010 bodovali hneď dva modely: ŠKODA Yeti a ŠKODA Superb Combi. V roku 2013 získal toto ocenenie model ŠKODA Rapid a v minulom roku ŠKODA Rapid Spaceback.Nová ŠKODA Fabia získala okrem iných ocenení aj prestížny titul Auto roka 2015 na Slovensku. Odborná porota nominovala do voľby 40 automobilových noviniek, z ktorých hlasovaním vybrala sedem finalistov. Vo finálovom kole ŠKODA Fabia jednoznačne prevalcovala všetkých konkurentov a so značným náskokom zvíťazila.

Zdroj: ŠKODA AUTO Slovensko

menuLevel = 2, menuRoute = news/tlacove-spravy, menuAlias = tlacove-spravy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
18. apríl 2024 15:39