StoryEditor

Slováci si babie leto užívajú aj cestovaním - spoznávajú Európu

19.09.2014, 11:24
Benátky, Paríž, Krakov, ale aj jesenné Tatry zaliate slnkom patria k cestovateľským hitom babieho leta.

Slováci si počas októbra radi doprajú nielen wellness v Tatrách, ale aj poznávacie výlety do veľkomiest Európy. „V tomto období pociťujeme zvýšený záujem o poznávacie zájazdy – jeseň je na podobný typ krátkej dovolenky ideálna. Vyhľadávané sú najmä zájazdy do Paríža, Ríma, Krakova, Amsterdamu a iných miest. Predaj poznávacích pobytov prudko rastie na jeseň a na jar približne o 25 % oproti iným mesiacom roka,“ vysvetlila Eva Rodinová, marketingová manažérka najväčšieho zľavového portálu Zľavomat.sk, ktorý patrí do nadnárodnej skupiny Slevomat Group.

Cestovateľské hity jesene na Zľavomat.sk:

1. Wellness pobyty: Tatry

2. Poznávacie zájazdy: Benátky, Rím, Paríž, Toskánsko, Amsterdam, Krakov

3. Zážitkové pobyty: Oktober Fest, zájazd do múzea Harryho Pottera, Osvienčim

Na víkendový pobyt minú Slováci na Zľavomat.sk priemerne okolo 59 eur, na viacdňový približne 159 eur. Populárne sú čoraz viac pobyty so zážitkom – ako je napríklad pivná slávnosť v Nemecku Oktober Fest, zájazd do ateliérov Harryho Pottera v Londýne, návšteva koncentračného tábora v poľskom Osvienčime či spoznávanie českých zámkov.

Zľavomat.sk pre veľký záujem o pobyty slovenských spotrebiteľov v Česku vytvoril samostatnú sekciu na svojej internetovej stránke – Poznaj Česko. „Myslíme si, že u našich susedov je stále čo objavovať. Vďaka našej spolupráci s materskou firmou Slevomat Group môžeme zákazníkom ponúknuť tie najlepšie ponuky z Česka vrátane kvalitných hotelov a tipov na výlety priamo od domácich. Podobnú kampaň má aj Slevomat.cz, kde Česi spoznávajú Slovensko,“ doplnila Eva Rodinová.

Aktuálne Slovákov v Česku okrem Prahy lákajú najviac  zámok v Ledniciach s nádherným areálom, pobyty vo vínnych oblastiach a v exkluzívnych kúpeľoch Luhačovice.

Naopak, v Česku sú obľúbené najmä Tatry a pobyty s možnosťou turistiky. Veľký záujem však mali českí turisti aj o wellness pobyt v Trenčíne.

Zdroj: LIKE

menuLevel = 2, menuRoute = news/tlacove-spravy, menuAlias = tlacove-spravy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 08:03