StoryEditor

Spoločnosť 7 Plus mení dizajn pluska.sk

30.07.2014, 18:06

Pluska.sk dostala novú tvár, ktorá reflektuje súčasné trendy dizajnu spravodajských portálov. Web mení grafiku hlavnej stránky, rubrík aj článkov, no navigáciu zachová. Nový dizajn ponúka efektívnejší priestor pre inzertné formáty a umožňuje ich efektívnejšie nasadenie v obsahu. Cieľom redizajnu nie je len zmena grafiky a fontu, ale najmä potreba vyvolať v čitateľovi emócie. „Chceme, aby ľudí čítanie správ bavilo a tomu sme prispôsobili prostredie. V čistom a jednoduchom vzhľade vyniknú fotografie, videá aj reklamné pozície. Samozrejme, chceme tiež, aby sa naši čitatelia cítili komfortne v prostredí, ktoré poznajú, a preto ponecháme rubriky, ako aj hornú lištu s odkazmi na podstránky jednotlivých titulov,“ hovorí Marián Pavel, riaditeľ digitálnych médií.

V rámci svetových trendov sa redizajn nedotkol len webu, ale aj mobilnej verzie a mobilných aplikácií pre iOS a Android, kde sme využili jednotný dizajnový jazyk naprieč zariadeniami.

Už čoskoro sa spustí plnohodnotná mobilná verzia, do ktorej pribudne aj obsah magazínov. Web nebude responzívny, zato mobilná verzia sa odvíja od počítačovej s využitím rovnakých prvkov, ako aj logiky ovládania. V mobilnej verzii sa využijú všetky najmodernejšie technológie a bude „touch and swipe ready“.

Svojim čitateľom chceme sprostredkovať dokonalý zážitok podľa ich potrieb, preto bude nová pluska.sk v testovacom režime zhruba 6-8 týždňov, počas ktorých budeme vylaďovať dizajn na základe potrieb čitateľov i dôkladných analýz. Čitatelia majú na stránke priestor vyjadriť svoj názor na nový dizajn a môžu na priamo komunikovať s vývojovým tímom.

Redizajn multiobsahového portálu pluska.sk završuje systematické zmeny v online portfóliu vydavateľského domu SPOLOČNOSŤ 7 PLUS. Nadväzuje na úspešné redizajny magazínov iZdravie.sk, iPeknéBývanie.sk, iZáhradkár.sk, iMamina.sk, Brejk.sk, Dobréjedlo.sk, Mollie.sk, Zázračnýsvet.sk a EMMA.sk. Čitateľ sa tak intuitívne pohybuje v jednom prostredí s jednotnou navigáciou i dizajnovým jazykom, pričom dizajn každej stránky zachováva špecifiká magazínu.

Ako sa stránka zmení:

1.     Atraktivita

·     Nové logo – jednofarebné, moderný štíhly pätkový font

·     Zmena hlavného článku – bude väčší s výraznejším fontom a hlavnou fotografiou. Pod ním budú umiestnené tri menšie boxy s ostatnými článkami

·     Zobrazenie – dvojstĺpcové namiesto trojstĺpcového

·     Nové grafické prvky – šípky, piktogramy

2.     Flexibilita

·     Tematický operatívny box v hornej časti stránky pokrývajúci celú šírku, kde sú články viažuce sa k téme, ktorá aktuálne rezonuje (MS, kríza na Ukrajine, povodne v Terchovej...)

Zdroj: Spoločnosť 7 Plus

menuLevel = 2, menuRoute = news/tlacove-spravy, menuAlias = tlacove-spravy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 12:46