StoryEditor

Štyri trofeje za dizajn pre Kia Motors

12.03.2013, 15:21

Nová Kia pro_cee´d s titulom „Best of the best“. Víťazstvo si odnášajú aj modely Kia cee´d, Kia cee´d Sportswagon a nová Kia Carens.

Dizajnérsky tím spoločnosti Kia Motors si môže pripísať ďalšie cenné víťazstvo - až štyri popredné ocenenia v prestížnej dizajnérskej ankete „Red Dot Awards“, vrátane titulu „Best of the best“ pre model Kia pro_cee´d. Ocenenia za rok 2013 patria modelom Kia cee´d 5-dverová verzia, ako aj kombi Kia cee´d Sportswagon a najnovší MPV automobil, nová Kia Carens.

Spolu s ďalším ocenením „iF product design award“ z novembra 2012 ide už o druhú trofej pre Kia pro_cee'd udelenú ešte pred uvedením do predaja. Štyri ocenenia na rok 2013 zvyšujú celkový počet dizajnérskych ocenení Red Dot Awards na 10 trofejí od roku 2009. K modelom Kia Soul, Kia Venga, kompaktné SUV Kia Sportage a zástupca D-segmentu Kia Optima - ktorá sa mimochodom tiež hrdí titulom "Best of the Best" - pribudli minulý rok ďalší ocenení z dielne Kia Motors: päťdverová Kia Rio a Kia Picanto.

„Sme veľmi hrdí na toto ocenenie, ktoré získala kompletná rodina modelu Kia cee´d spolu s novou Kia Carens. A hlavne sme nadšení z titulu "Best of the Best" za Kia pro_cee'd, pretože po modeli Kia Optima je to ďalší z našich modelov, ktorý dostal od poroty najvyššie ocenenie," hovorí Peter Schreyer, prezident a hlavný šéfdizajnér spoločnosti Kia Motors Corporation. "Skutočnosť, že najdôležitejšie kompaktné modely Kia Motors vyhrali až štyri ceny, je veľkým uznaním práce našich medzinárodných dizajnérskych tímov. Naše autá zbierajú ocenenia už päť rokov, čo opäť potvrdzuje, že sme na správnej ceste s našou jednotnou dizajnovou stratégiou."

Red Dot Award - pečať kvality v dizajne produktu

Dizajnové centrum zo Severného Porýnia-Vestfálska založilo tradíciu udeľovania „Red Dot Design Award“ v roku 1955, odvtedy sa stalo jedným z najprestížnejších hodnotiacich programov produktového dizajnu na svete. Medzinárodne uznávaná pečať akostných znakov má niekoľko kategórií ako produktový dizajn, komunikácia dizajnu a koncepty a prototypy. Tento rok prihlásilo do súťaže 1 865 výrobcov z 54 krajín až 4 662 produktov. Každý produkt posudzovala 37-členná porota podľa deviatich kritérií, vrátane stupňa inovácie, jasnosti funkcie, formálnej kvality a ohľaduplnosti k životnému prostrediu. Slávnostný ceremoniál odovzdávania ocenení prebehne v Aalto-Musiktheater v Essene dňa 1. júla 2013.

Rodina cee´d a nový Carens: atraktívna voľba kompaktnej triedy

Modely rodiny cee´d začali písať históriu svojho úspechu v Európe v roku 2007 a dnes patria medzi dobre zavedené produkty segmentu C. Víťaza "Best of the Best", trojdverovú Kia pro_cee'd, odlišuje od päťdverového súrodenca najmä športovo atletický vzhľad. Vyznačuje sa aj bohatou úrovňou štandardnej výbavy a širokou ponukou motorov - dva naftové agregáty (1,4 litra a 1,6 litra) a dve benzínové verzie s obejmom1,4 litra a 1,6 litra s výkonom 135 a úrovňou emisií CO2 od 100 g/km.

Nové rodinné kompaktné MPV Kia Carens nadväzuje na vynikajúcu funkčnosť a flexibilitu svojho predchodcu, pribudli však nové elegantné línie. Ako 5-miestna, tak aj 7-miestna verzia ponúkajú okrem veľkorysého priestoru aj vysokú úroveň výbavy, ktorá zahŕňa napr. klimatizáciu, audio systém, multifunkčný volant, tempomat a LED pre denné svietenie. Na Slovensku bude nová Kia Carens k dispozícii so zážihovým motorom s objemom 1,6 litra a 1,7-litrový turbodiesel v dvoch výkonových verziách. Výkonová škála začína od 115 do 136 koní a úroveň emisií CO2 od 124 g/km.

Na všetky nové modely Kia Motors platí  v Európe jedinečná 7-ročná záruka.

Zdroj: Kia Motors Sales Slovensko

menuLevel = 2, menuRoute = news/tlacove-spravy, menuAlias = tlacove-spravy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 14:49