Tavený syr je výborná plnohodnotná náhrada mlieka, najmä ak je vyrobený z kvalitných surovín. Teda z vyzretého prírodného polotvrdého syra, masla, smotany a sušeného mlieka. „Všetky ingrediencie sa v stanovenom pomere odvážia, zmiešajú a zohrejú na určenú teplotu, v ktorej zmes zotrvá istý čas, a potom sa naplní do črievka,“ vysvetľuje priebeh výroby črievkových tavených syrov Ing. Daniel Primus, key account manager z Levických mliekární. „Tak sa dosiahne zachovanie všetkých dôležitých nutričných hodnôt a zároveň dobrá roztierateľnosť syra.“
Tavený syr z Levických mliekární Levík dostal tento mesiac nový šat. Obal, na ktorom dominuje kráľ zvierat vo výrazných a pre deti zaujímavých farbách. „Výraznejší obal sme zvolili preto, aby viac vynikol v obchode a zaujal nielen rodičov, ale aj ich deti,“ hovorí Ing. D. Primus. „Proces výroby a zloženie ostali nezmenené a rád by som podotkol, že prednosťou Levíka je okrem chuti najmä fakt, že sa vyrába skutočne zo syra.“ To nie je v dnešnej dobe, charakteristickej snahou vyrobiť produkty pri čo najnižších nákladoch, bežným štandardom. Pri nákupe si treba všímať predovšetkým zloženie výrobku. Ak je v prípade taveného syra na prvom mieste napísané „syr“, ako napríklad na tavenom syre Levík, máte záruku, že dáte sebe aj svojmu dieťaťu to najlepšie.
Zdroj: Trumpeter