Best of Photojournalism / Picture Editing / Magazine Picture Editor of the Year
StoryEditor

.týždeň znovu medzi najlepšími časopismi sveta

02.05.2013, 10:36

.týždeň získal na svetovej fotožurnalistickej súťaži Best of Photojournalism 2013 dokopy 11 cien za obrazové editovanie časopisov, a skončil tak na prvom mieste v počte získaných ocenení pred týždenníkmi Newsweek a Seattle Times (8 a 6). Zabodovali aj Russkij Reporter a Sports Illustrated zhodne s 5 oceneniami. V 8 kategóriach pre časopisy bolo udelených celkovo 37 cien. Denníky súťažili v 13 kategóriach a rozdaných bolo 50 ocenení. Najviac si ich odniesli New York Times (18), nasledujú Palm Beach Post a Los Angeles Times (9 a 5). 

V prémiovej kategórii Obrazový editor roka sa Róbert Csere z časopisu .týždeň umiestnil na druhom mieste, prvé a tretie miesto si odniesli editori Newsweeku, čestná cena poputuje do Seattle Times. Kreatívny riaditeľ slovenského týždenníka v minulosti vyhral túto kategóriu už trikrát, a to v rokoch 2012, 2010 a 2009. Medzi denníkmi sa editorom roka stal zástupca Palm Beach Post, druhé miesto patrí editorovi Los Angeles Times, tretie miesto nebolo udelené, čestnú cenu má New York Times.

.týždeň, zastúpený Róbertom Cserem a obrazovou redaktorkou Vladimírou Pčolovou, ďalšiu kategóriu Spravodajský príbeh vyhral, navyše získal aj druhú priečku a čestnú cenu. V kategóriach Profil osobnosti a Úvodné dvojstrany sa umiestnil zhodne na druhom a treťom mieste, a odniesol si aj jednu čestnú cenu. V kategóriach Športový príbeh a Pravidelná rubrika získala editorská dvojica čestné ceny s fotografiami Matúša Zajaca a Borisa Németha.

Súťaž The Best of Photojournalism organizuje každoročne americké National Press Photographers Association, najväčšie združenie vizuálnych žurnalistov na svete. Ceny sa udeľujú v štyroch sekciách súťaže: za televíznu a multimediálnu obrazovú žurnalistiku, za fotografie a za obrazové editovanie časopisov a denníkov. The Best of Photojournalism sa považuje spolu s World Press Photo a Pictures of the Year International za najprestížnejšiu svetovú fotožurnalistickú súťaž.

Z tohtoročných Pictures of the Year International si .týždeň už odniesol za Portfólio obrazového editora Cenu za kvalitu spolu s National Geographic a New York Times Magazine. Prvé priečky patria časopisom Time, National Geographic a Newsweek. Z denníkov za vynikajúcu kvalitu celkového portfólia ocenili Washington Post a Herald, na prvých troch miestach sú Los Angeles Times, Denver Post a New York Times. Ďalšia ocenená práca Róberta Csereho a Vladimíry Pčolovej sa tak stane súčasťou archívu vizuálnej histórie, ktorý zostavujú organizátori tejto najstaršej fotožurnalistickej súťaže sveta od roku 1944 a obsahuje bezmála štyridsaťtisíc ocenených fotografií a vizuálov.

Galéria ocenených prác časopisu .týždeň

Best of Photojournalism / Picture Editing / Magazine Picture Editor of the Year

Best of Photojournalism / Picture Editing / Magazine Picture Editor of the Year

Best of Photojournalism / Picture Editing / Magazine News Story

Best of Photojournalism / Picture Editing / Magazine Story Opener

Best of Photojournalism / Picture Editing / Magazine Sports Story

Best of Photojournalism / Picture Editing / Magazine Recurring Feature or Series

Best of Photojournalism / Picture Editing / Magazine Personality Profile or Lifestyle Story

Pictures of the Year International / Magazine Editing Portfolio

Zdroj: W PRESS

menuLevel = 2, menuRoute = news/tlacove-spravy, menuAlias = tlacove-spravy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
24. apríl 2024 19:24