StoryEditor

Vyjadrenie spoločnosti ESET k investícii majiteľov do Projektu N

18.12.2014, 10:20

Šiesti spolumajitelia spoločnosti ESET dnes v tlačovej správe Projektu N oznámili svoje rozhodnutie investovať do tohto projektu nezávislej žurnalistiky na Slovensku. Ide o osobnú iniciatívu Maroša Grunda, Rudolfa Hrubého, Richarda Marka, Petra Paška, Miroslava Trnku a Antona Zajaca. Spolumajitelia ESET podporujú viacero podnikateľských a filantropických projektov doma aj vo svete, ktoré nie sú priamo aktivitami ich IT firmy.

Aj po tejto investícii, ako doteraz, nebudeme v spoločnosti ESET náš prístup k novinárom meniť. Novinársku obec považujeme za dôležitú a integrálnu súčasť našej spoločnosti,  prácu novinárov naprieč najrôznejšími redakciami na Slovensku si vážime a radi s nimi komunikujeme. K redaktorom Projektu N budeme pristupovať ako ku všetkým ostatným novinárom – s úctou a profesionálne.

S redakciou Projektu N budeme komunikovať rovnakým spôsobom ako s akýmkoľvek iným médiom. Pod podporou nezávislých médií našimi majiteľmi nerozumieme ovplyvňovanie obsahu alebo dohadovanie si skrytej podpory rôzneho druhu. Spoločnosť ESET chce k rozvoju nezávislej žurnalistiky prispievať tým, že médiám nezasahuje do práce a podporuje kvalitné príklady novinárskej práce, napríklad v podobe Novinárskej ceny, ktorú prostredníctvom Nadácie ESET podporujeme druhýkrát aj v roku 2015.

Medzi ESET a Projektom N neexistujú žiadne dohody. Aby náš prístup bol čo najtransparentnejší, redakcia Projektu N pri každom texte o majiteľoch firmy alebo spoločnosti ESET bude na konci článku uvádzať text: „Spolumajitelia spoločnosti ESET sú investormi v Projekte N“. Môžeme však ubezpečiť, že spoločnosť ESET ani jej manažment nemá záujem ovplyvňovať redakciu Projektu N resp. jeho obsah.

Aktuálne ESET neplánuje inzerovať v printovej alebo online verzii Projektu N, taktiež momentálne neplánuje objednávať predplatné tohto titulu. O prípadnej zmene rozhodne podľa vlastného uváženia oddelenie slovenského obchodu a marketingu spoločnosti ESET.

Zdroj: ESET

menuLevel = 2, menuRoute = news/tlacove-spravy, menuAlias = tlacove-spravy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 06:51