StoryEditor

Rádio Devín má nového šéfdramaturga

07.11.2017, 15:10
Autor:
TSTS
Evu Reiselovú vystriedal Peter Janků.

Na poste šéfdramaturga Rádia Devín prišlo k zmene. Evu Reiselovú dnešným dňom vystriedal Peter Janků. "Je to pre mňa profesionálna výzva a zároveň dôvera vedenia RTVS uplatniť moje skúsenosti z oblasti umenia, kultúry a médií. Mám záujem prehĺbiť povedomie o Rádiu Devín ako o odborne akceptovanej kultúrnej, hodnotovej a umeleckej značke," uviedol nový šéfdramaturg. 

Peter Janků pôsobil v Štátnej opere v Banskej Bystrici. Diváci si ho pamätajú ako reportéra Lampárne v TV Markíza, relácie TA3 Čierny Peter ako aj publicistickej relácie STV Reportéri, ktorej bol neskôr tiež dramaturgom. V Slovenskej televízii pracoval aj ako autor, režisér a dramaturg relácie Hlas Európy. V Slovenskom národnom divadle pôsobil na poste riaditeľa Umelecko-dekoračných dielní. Okrem toho je scénografom, dramatikom, dramaturgom a pesničkárom v slobodnom povolaní.

Na svojom konte má niekoľko cien za najlepšiu scénografiu a novinárskych cien za najlepšiu reportáž v elektronických médiách. Je víťazom súťaže Dráma 2010 za najlepšiu divadelnú hru a v rovnakej kategórii získal v roku 2011 Cenu Slovenského rozhlasu. Napísal a režíroval niekoľko dramatických  a rozhlasových hier.

menuLevel = 2, menuRoute = news/tlacove-spravy, menuAlias = tlacove-spravy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 20:30