StoryEditor

Nadácia AGROFERT finančne podporí 16 slovenských organizácií

22.11.2017, 16:04
Autor:
TSTS
Kompletné výsledky aj s prehľadom organizácií a výškou príspevkov sú dostupné na internetových stránkach Nadácie AGROFERT.

Nadácia AGROFERT podporí finančnými prostriedkami vo výške 75 500 eur, teda necelými 2 milióny Kč, celkom 16 slovenských organizácií, ktoré sa sústredia na aktivity v oblasti podpory osôb s mentálnym, fyzickým či kombinovaným postihnutím.

"Chceli by sme privítať všetkých šestnásť slovenských organizácií, ktoré uspeli vo vôbec prvom grantovom riadení organizačnej zložky Nadácia AGROFERT na Slovensku. Teší nás, že podporíme dlhodobé aktivity zamerané na osoby s rôznymi druhmi hendikepov a zlepšíme tak ich životnú situáciu, " hovorí Zuzana Tornikidis, riaditeľka Nadácie AGROFERT.

Grantové konanie pre organizácie zo Slovenska bolo vyhlásené vôbec prvýkrát.

"Slovenská zložka Nadácie AGROFERT funguje už dva roky, ale zatiaľ sme podporovali skôr jednotlivca. Ale žiadatelia z radov organizácií nemusia zúfať. V nadchádzajúcom roku by sme chceli vyhlásiť ďalšie grantové konanie, a to priamo na obdobnú oblasť podpory. Potešíme teda tých, ktorí sa svojou činnosťou ďalej venujú zlepšovaniu kvality života hendikepovaných občanov, seniorov alebo vážne chorých ľudí, "dodáva Tornikidis.

Kompletné výsledky aj s prehľadom organizácií a výškou príspevkov sú dostupné na internetových stránkach Nadácie AGROFERT.

O Nadácii AGROFERT - Pomáhať srdcom

V koncerne AGROFERT platí, že sú podniky nielen významnými ekonomickými subjektami a zamestnávateľmi v regiónoch Českej republiky, ale že majú tiež veľkú zodpovednosť voči svojmu okoliu. Preto v roku 2011 vznikla Nadácia AGROFERT, ktorá zjednotila stratégiu charitatívnych činností. Spoločnosti koncernu AGROFERT ju od dátumu jej založenia podporili darmi v súhrnnej výške vyše 260 miliónov korún. Tieto prostriedky slúžia na realizáciu viacerých projektov. Športovými centrami pre deti počnúc a Fondu pre osamelých rodičov končiac. Nadácia prispieva nielen neziskovým organizáciám na rozvoj ich aktivít či na zlepšenie ich materiálno-technického vybavenia a podmienok činnosti, ale venuje sa aj žiadostiam individuálnych žiadateľov.

menuLevel = 2, menuRoute = news/tlacove-spravy, menuAlias = tlacove-spravy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 23:26