pixabay.com
StoryEditor

Coca-Cola HBC je svetovou špičkou nápojového priemyslu v indexoch udržateľnosti

23.09.2016, 09:34
Autor:
TSTS
Spoločnosť Coca-Cola HBC sa podľa nedávno zverejnených indexov udržateľnosti Dow Jones Sustainability Indices umiestnila v nápojovom priemysle na prvom mieste na svete z hľadiska trvalo udržateľného rozvoja. Spoločnosť získala 90 bodov, čo je o 40 bodov viac ako je priemer v tomto priemyselnom odvetví a o 3 body viac ako v predchádzajúcom roku.

Jeden z najdôveryhodnejších a široko uznávaných rebríčkov firiem oceňuje spoločnosť Coca-Cola HBC za jej solídnu, transparentnú a sústavnú výkonnosť v oblasti udržateľnosti. Spoločnosť sa do celosvetového hodnotenia zapojila už deviaty raz. V priebehu roka 2015 pokračovala v znižovaní svojej ekologickej stopy a dosiahla dvojciferné zníženie emisií uhlíka. Zároveň sa jej podarilo znížiť množstvo vody spotrebovanej na výrobu jedného litra nápoja a množstvo obalových materiálov, a to i napriek nárastu výroby a tržieb. Coca-Cola HBC bola v roku 2015 jednou z prvých 12 spoločností na svete, ktorá si stanovila vedecky podložené ciele znížiť emisie uhlíka. Stanovenie internej ceny vody a uhlíka v roku 2015 a prijatie záväzku zohľadňovať udržateľnosť ukazujú, ako spoločnosť podporuje svetové úsilie splniť ciele v oblasti trvalo udržateľného rozvoja prijatých Organizáciou spojených národov v praxi.

Coca-Cola HBC je najviac diverzifikovaným výrobcom nealkoholických nápojov systému Coca-Cola, ktorý zásobuje takmer 600 miliónov spotrebiteľov v 28-ich krajinách na troch kontinentoch. Firma investovala 8,2 mil. EUR (2,3 % ročného zisku pred zdanením za rok 2015) do CSR aktivít a podpory spoločnosti, pričom sa v spolupráci s viac ako 230 mimovládnymi organizáciami zameriava na 3 kľúčové oblasti: aktívny životný štýl, zodpovedný vzťah k životnému prostrediu a vode a rozvoj mládeže.

Hlavné údaje výkonnosti za rok 2015:

  • 33 311 zamestnancov
  • 43 000 dodávateľov
  • 1,3 mld. EUR vynaložených na priame zákazky
  • 271 mil. EUR celkovo odvedených na daniach
  • 11,7 % priameho medziročného zníženia emisií uhlíka
  • Energetická účinnosť sa medziročne zvýšila o 7,2 %
  • 19,4 % medziročný nárast používania recyklovaných PET fliaš
  • 87 % skóre angažovanosti v oblasti trvalo udržateľného rozvoja 

menuLevel = 2, menuRoute = news/tlacove-spravy, menuAlias = tlacove-spravy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 19:56