StoryEditor

Pekné veci sa priťahujú. Magazín ArtLover si pre uvedenie na Slovensku vybral FACH

26.04.2017, 11:36
Autor:
TSTS
Distribúcia magazínu ArtLover sa totiž rozširuje po novom aj na slovenský trh. Oficiálne uvedenie je plánované už vo štvrtok 27.4.2017.

Slovenskí milovníci umenia, dizajnu a pekných vecí majú ďalší dôvod na radosť. Distribúcia magazínu ArtLover sa totiž rozširuje po novom aj na slovenský trh. Oficiálne uvedenie je plánované už vo štvrtok, 27.4.2017 o 13:00 v bratislavskom FACHu, ktorému len nedávno architekti udelili titul Interiér roka 2016 v kategórií Verejný interiér.

ArtLover, exkluzívny štvrťročník, je určený všetkým milovníkom súčasného umenia. Ukazuje a  v kontexte predstavuje najzaujímavejšie diela, prináša výnimočné rozhovory s umelcami, nahliada do súkromných zbierok a rovnako prináša rady či tipy v oblasti investícií do umenia. Poukazuje na to, že svet umenia je prístupný všetkým, stačí sa len pozerať. No zároveň dokazuje, že umenie môže mať rôzne podoby. Jednou z nich je aj umenie gastronómie v spojení s detailne premyslenými čistými líniami moderného interiéru a gráciou historickej budovy. Práve takýto súlad sa podarilo vytvoriť pri unikátnom koncepte FACH, ktorý spája štyri remeslá pod jednou strechou. Moderná kaviareň, Juice shop, bar i reštaurácia vítajú milovníkov umenia, dizajnu a chutného jedla v barokovom paláci Mozartov dom na Ventúrskej ulici.

„Umenie je krásne, hlboké, no čo je na ňom najúžasnejšie, vyjadruje emóciu. Rovnaké pocity musí navodiť aj priestor pri uvedení magazínu ArtLover. Ide totiž o prvý kontakt so slovenskou scénou milovníkov umenia. Bratislavský FACH tieto predpoklady výborne spĺňa, cítiť z neho lásku k svojmu remeslu a umeniu gastronómie. Nemali sme nad čím premýšľať,“ zdôvodňuje výber priestorov Honza Vedral, šéfredaktor magazínu ArtLover.

O koncepte FACH - Štyri remeslá pod jednou strechou

Netradičný koncept FACH priniesol do bratislavského Starého mesta nový vietor. V zrenovovanej budove historického barokového paláca na Ventúrskej, ktorý miestni poznajú aj ako Mozartov dom, nájdu gurmáni moderné priestory štyroch rôznych prevádzok pod jednou strechou. Kaviareň s vlastnou pekárňou, Juice shop s čerstvými šťavami lisovanými cold press metódou, bar a reštauráciu. Filozofia konceptu už od prvého náčrtu vyzdvihuje poctivé remeslo, ktoré sa dá robiť kvalitne iba s láskou k prirodzenosti. To sa odzrkadľuje v samotnej ponuke prevádzok, používaných technológiách, kvalitných surovinách a miestnych dodávateľoch.

O magazíne ArtLover

Tlačená verzia magazínu vyšla premiérovo minulý rok na jar a priniesla exkluzívne interview a obrazový materiál s fotografom Davidom LaChapellom. Od tej doby ArtLover ponúkol veľké profilové rozhovory či nečakané pohľady na dielo Jiřího Georg Dokoupila, Ašota Haasa, Davida Černého, Jakuba Maskera Matušku, Milana Housera, Václava Ciglera či Viktora Freša a mnohých ďalších českých, slovenských i svetových umelcov. Teraz sa distribúcia magazínu rozširuje i na slovenský trh. Časopis vydáva spoločnosť OPTIO CZ a jeho šéfredaktorom je uznávaný kultúrny novinár Honza Vedral. Na náplni jednotlivých vydaní sa podieľajú renomovaní novinári a kurátori. Obsah i koncepcia časopisu vzniká v úzkej spolupráci s pražskou DSC Gallery. Galéria podporuje a predáva diela umelcov ako je napríklad David Černý, Jiří Georg Dokoupil, Jakub Matuška aka Masker, Milan Houser, Ašot Haas, Viktor Frešo, Roman Týc, Jiří Černický, Jiří David, Richard Štipl či Václav Cigler. Pravidelne tiež prezentuje umelcov na medzinárodných veľtrhoch v Londýne a USA. ArtLover nie je a nebude možné zakúpiť v bežnej predajnej sieti, distribuovaný je priamo zberateľom a záujemcom o umelecké dianie a umelecký lifestyle. Ostatným je jeho obsah teraz dostupný on-line na  www.artlovermagazine.cz

menuLevel = 2, menuRoute = news/tlacove-spravy, menuAlias = tlacove-spravy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
23. apríl 2024 21:22