TV Markíza
StoryEditor

HÝBSA Slovensko štartuje HÝBSA days v piatich slovenských mestách

28.04.2017, 12:35
Autor:
TSTS
Projekt prináša športovo-zábavné podujatia pre celú rodinu.

Projekt HÝBSA Slovensko prichádza s celodennými športovo-zábavnými podujatiami pre celú rodinu HÝBSA days v piatich slovenských mestách.

Zdravá rodina je šťastná rodina! Táto rovnica najjasnejšie vyjadruje cieľ projektu, ktorý chce rozhýbať rodiny a motivovať deti, rodičov a starých rodičov k spoločným voľnočasovým aktivitám. Hlavnou myšlienkou projektu HÝBSA Slovensko je priniesť hravým nenúteným a najmä zábavným spôsobom do rodín návod, ako vychovať aktívne a zdravé deti. Rodiny je dôležité motivovať, aby súčasťou ich spoločných chvíľ boli rôzne športové aktivity.

„Sme hrdí, že sa nám podarilo priniesť projekt, ktorý je určený pre všetky vekové kategórie a ktorý spája rodiny pri spoločných aktivitách,“ hovorí Matthias Settele, generálny riaditeľ televízie Markíza.

Projekt HÝBSA Slovensko teraz prichádza s celodennými športovo-zábavnými podujatiami pre celú rodinu HÝBSA days v piatich slovenských mestách – v Bratislave, Prešove, Zvolene, Poprade a Žiline. Prvý HÝBSA day sa uskutoční už v sobotu 13. mája 2017 na Dostihovej dráhe v bratislavskej Petržalke. Počas celého dňa budú môcť všetky vekové kategórie športovať v štyroch hlavných disciplínach.

HÝBSA run sú hromadné detské bežecké preteky a súťaží sa v troch kategóriách. HÝBSA bike – hromadné detské bicyklové preteky budú prebiehať v dvoch kategóriách. Dieťa môže na prejazd trate využiť bicykel, prípadne odrážadlo. Podmienka je priniesť si vlastný bicykel, odrážadlo či kolobežku. Treťou disciplínou je HÝBSA power – zážitkový prekážkový beh. Popoludní sa návštevníci môžu tešiť na farebné šialenstvo CRAZY COLORS – pestrofarebný beh pre celú rodinu na štvorkilometrovej trati v štyroch farebných zónach.

Do disciplín na Hýbsa days treba každé dieťa vopred registrovať na stránke hybsa.markiza.sk/registracia. Registráciou sú všetci automaticky zaradení do žrebovania o nový automobil KIA Ceed.

V čase obeda bude v areáli prebiehať workshop zdravého varenia s ambasádorkou projektu Mirkou Luberdovou. Pre deti bude pripravená aj FUN ZÓNA, kde si budú môcť zaskákať na trampolínach, vyblázniť sa na skákacom hrade, zúčastniť sa maľovania na tvár, prípadne zabaviť sa v kreatívnych dielničkách. V neposlednom rade bude súčasťou podujatia aj atletická škôlka vo SPORT ZÓNE pozostávajúca zo 6 rôznych atletických disciplín.

Vo voľnočasovej zóne si budú môcť mamičky s deťmi spoločne oddýchnuť, načerpať nové sily a taktiež sa zúčastniť  HÝBSA baby - preteku lezúňov na päťmetrovej trati.

Okrem ambasádorov Lenky Šóošovej, Gizky Oňovej a Patrika Švajdu sa podujatia zúčastnia mnohé známe tváre z televíznej obrazovky. Športujúce rodiny prídu povzbudiť herci, speváci či účastníci markizáckych šou ako sú Tvoja tvár znie povedome, Chart Show, Dobre vedieť!, či Farma a takisto mnohí úspešní športovci, ktorých môžu účastníci stretnúť v TELEVÍZNEJ ZÓNE.
Projekt HÝBSA má aj charitatívny rozmer.

„Je pre nás veľmi dôležité, aby sa aj pohybové aktivity opäť stali súčasťou života dnešných detí. Pretože vďaka pohybu a vyváženej strave sa v neskoršom veku vyhnú mnohým nepríjemným zdravotným komplikáciám. Aj vďaka tomuto projektu sa tak pre nich zdravý životný štýl stane samozrejmosťou,“ povedala predsedníčka správnej rady Nadácie Markíza Marianna Trnavská.

Nadácia Markíza prostriedky získané v prvom ročníku projektu použije na podporu činnosti neziskovej organizácie Deťom s rakovinou - organizácie založenej rodičmi detských onkologických pacientov, ktorá sa významne podieľa na zlepšovaní podmienok na Klinike detskej hematológie a onkológie v DFNsP v Bratislave.

Všetky informácie o projekte HÝBSA Slovensko sú dostupné na samostatnom webe hybsa.markiza.sk, facebookovom profile (www.facebook.com/HYBSASlovensko), ako aj Instagrame (hybsaslovensko).

menuLevel = 2, menuRoute = news/tlacove-spravy, menuAlias = tlacove-spravy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
18. apríl 2024 09:26